FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKUP 66 KOMUNISTIČKIH I RADNIČKIH STRANKA U ATENI

ATENA, 8. listopada 2004. (Hina) - Trodnevni skup na kojem sudjeluje 66komunističkih i radničkih stranaka iz cijeloga svijeta otvoren je upetak u Ateni i bit će posvećen "otporu agresivnom imperijalizmu",javljaju agencije.
ATENA, 8. listopada 2004. (Hina) - Trodnevni skup na kojem sudjeluje 66 komunističkih i radničkih stranaka iz cijeloga svijeta otvoren je u petak u Ateni i bit će posvećen "otporu agresivnom imperijalizmu", javljaju agencije.

Ovo je sedmi tradicionalni susret komunističkih i radničkih stranaka u organizaciji grčkih komunista (KKE). Sudionici će, prema najavama organizatora, raspravljati o "planu Sjedinjenih Država, skupine G8 i NATO-a za stvaranje velike bliskoistočne regije, akcijama NATO-a u latinskoj Americi, Aziji i Africi te o regionalnim sukobima i suparništvu među velikim silama".

Otvarajući skup u petak ujutro, glavna tajnica KKE Aleka Papariga naglasila je da je "imperijalsitička agresivnost prešla u novu fazu nakon 11. rujna 2001. skrivajući se iza terorističkih napada na SAD".

Ukazala zatim na "napade imperijalizma na Libanon, Siriju i Iran kao i na stalne intervencije izraelske vlade nad palestinskim narodom".

Papariga je predložila susrete komunističkih i radničkih stranka po regijama radi suprostavljanja raznim "imperijalističkim napadima" kao i susrete na svjetskoj razini radi "suočavanja s velikim međunarodnim pitanjima".

Među ostalima, na skupu sudjeluju komunisti iz Rusije, Koreje, Kube, Albanije, Njemačke, Australije, Belgije, Brazila, Kanade, Danske, Španjolske, Sjedinjenih Država, Velike Britanije, Izraela, Italije, Norveške, Poljske, Portugala, Rumunjske, Švedske, Turske i SCG.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙