FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SABA smatra da je neravnopravna u odnosu na udruge iz Domovinskog rata

ZAGREB, 7. listopada 2004. (Hina) - Savez antifašističkih boraca iantifašista (SABA) ocijenio je danas da je ta organizacija u izuzetnoteškom materijalnom položaju jer joj, kako kažu, Vlada ne daje nikakvasredstva za rad, te da su u neravnopravnom položaju u odnosu na udrugeiz Domovinskog rata.
ZAGREB, 7. listopada 2004. (Hina) - Savez antifašističkih boraca i antifašista (SABA) ocijenio je danas da je ta organizacija u izuzetno teškom materijalnom položaju jer joj, kako kažu, Vlada ne daje nikakva sredstva za rad, te da su u neravnopravnom položaju u odnosu na udruge iz Domovinskog rata.

Predsjednik Saveza Ivan Fumić na današnjoj sjednici predsjedništva udruge rekao je da, unatoč potpori i najavama potpredsjednice Vlade Jadranke Kosor da će podržati udrugu, koje su dobili na sastanku s njom u srpnju, od materijalne pomoći nisu dobili ništa.

Dodao je da ni premijer Ivo Sanader još nije pokazao volju sastati se s njima.

Fumić je podsjetio na stajalište Svjetske veteranske organizacije, čiji je član i SABA te neke udruge iz Domovinskog rata, da bi svi veterani trebali biti ravnopravni.

Međutim, Fumić je pozdravio sve izraženije vladino stajalište da se pravilno vrednuje antifašizam kao civilizacijsku tekovinu, kao i odlučnost Vlade da sruši spomenike Juri Francetiću i Mili Budaku.

Predsjedništvo Saveza najavilo je danas i skoru izbornu skupštinu koja bi se trebala održati početkom idućeg mjeseca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙