FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: Prekinuta sjednica o djelatnostima stranih službi

LJUBLJANA,7. listopada 2004.(Hina) - Nakon višesatne rasprave izazatvorenih vrata u četvrtak je prekinuto nenajavljeno zasjedanjeparlamentarnog odbora za tajne službe, koje je sazvao predsjednikodbora i zastupnik Slovenske demokratske stranke (SDS) Jožef Jerovšek,a n dnevnom redu je bila informacija obavještajnih službi o "ulozi,interesu i djelatnostima stranih obavještajnih službi u incidentima napograničnom slovenskom teritoriju i u teritorijalnim vodama RepublikeSlovenije". (Hina) xfl ybs
LJUBLJANA,7. listopada 2004.(Hina) - Nakon višesatne rasprave iza zatvorenih vrata u četvrtak je prekinuto nenajavljeno zasjedanje parlamentarnog odbora za tajne službe, koje je sazvao predsjednik odbora i zastupnik Slovenske demokratske stranke (SDS) Jožef Jerovšek, a n dnevnom redu je bila informacija obavještajnih službi o "ulozi, interesu i djelatnostima stranih obavještajnih službi u incidentima na pograničnom slovenskom teritoriju i u teritorijalnim vodama Republike Slovenije".

Slovenski mediji pretpostavljaju da je do prekida sjednice došlo zbog različitih stajališta ljevice i desnice o pitanju kontrole i suverenosti u Savudrijskoj vali, odnosno Piranskom zaljevu i u zaseocima južno od Dragonje.

Kako je javila slovenska agencija STA, Jerovšek je nakon prekinute sjednice rekao da su zastupnici dosadašnje vladajuće koalicije predložili prekid rasprave o incidentima na granici, te zahtijevali da se raspravlja o izvještaju o dosadašnjem rada povjerenstva za tajne službe. Jerovšek se tome protivio, zbog čega su članovi povjerenstva dosadašnje vladajuće koalicije napustili sjednicu.

(Hina) xfl ybs

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙