FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJMANJE 30 POGINULIH U EKSPLOZIJI U PAKISTANU

ISLAMABAD, 7. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Najmanje 30 osoba jepoginulo, a približno ih je toliko i ozlijeđeno u snažnoj eksplozijibombe u četvrtak rano ujutro na vjerskom skupu u središnjem Pakistanuposvećenom ubijenom vjerskom vođi, izvijestila je policija izdravstveno osoblje.
ISLAMABAD, 7. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Najmanje 30 osoba je poginulo, a približno ih je toliko i ozlijeđeno u snažnoj eksploziji bombe u četvrtak rano ujutro na vjerskom skupu u središnjem Pakistanu posvećenom ubijenom vjerskom vođi, izvijestila je policija i zdravstveno osoblje.

Skup u znak sjećanja na prvu obljetnicu ubojstva ekstremnog sunitskog vjerskog vođe Azama Tariqa prekinula je eksplozija snažne bombe smještene u automobil. Eksplozija u gradu Multanu dogodila se oko 4,40 sati po lokalnom vremenu (1,40 sati po srednjoeuropskom).

Dužnosnik lokalne zdravstvene službe Reutersu je izjavio da je u eksploziji poginulo 30 osoba te da je približan i broj ozlijeđenih.

Privatna televizijska postaja "Geo" objavila je da je bomba eksplodirala u automobilu nedaleko mjesta održavanja skupa u Multanu, oko 425 kilometara udaljenom od glavnog grada Islamabada.

Gradski policijski dužnosnik potvrdio je da je eksplozija rastrgala automobil.

Televizija "Geo" tvrdi da su se u razmaku od minute čula dva praska, nakon čega se razbježalo na stote sudionika skupa.

Sunitski muslimanski vođa i član parlamenta Azam Tariq bio je jedan od petorice ubijenih u bombaškom napadu na njegov automobil, 6. listopada prošle godine u Islamabadu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙