FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

sabor: na početku zasjedanja određena polusatna stanka

ZAGREB,6. listopada(Hina) - U Hrvatskom je saboru, na samom početkudanašnjeg zasjedanja, određena polusatna stanka, na zahtjev sedamoporbenih klubova, koji smatraju da je potpredsjednik Sabora LukaBebić, vodeći sjednicu, jučer grubo povrijedio saborski Poslovnik.
ZAGREB,6. listopada(Hina) - U Hrvatskom je saboru, na samom početku današnjeg zasjedanja, određena polusatna stanka, na zahtjev sedam oporbenih klubova, koji smatraju da je potpredsjednik Sabora Luka Bebić, vodeći sjednicu, jučer grubo povrijedio saborski Poslovnik.

Bebić, naime, nije udovoljio zahtjevu Kluba HSS-a da odredi stanku u raspravi o IDS-ovu prijelogu odluke o povratu duga umirovljenicima.

Oporba je tražila da se o toj točki ne raspravlja sinoć, nego da se rasprava održi danas, pred tv-kamerama, a kad Bebić nije htio odrediti drugu po redu zatraženu stanku, oporbeni zastupnici napustili su sjednicu.

Klubovi su danas, tražeći stanku, ocijenili da je riječ o grubom kršenju Poslovnika.

"Na ovaj način Poslovnik krše upravo oni koji bi ga najviše trebali poštovati - predsjednik i potpredsjednici Sabora", ocijenio je Zlatko Tomčić (HSS), a Milanka Opačić (SDP) upozorila je da je riječ o presedanu, budući da se, tvrdi, prvi put dogodilo da je predsjedavajući odbacio zahtjev jednog kluba za stankom.

Damir Kajin (IDS) smatra da je "Bebićevom samovoljom doveden u pitanje duh Poslovnika i daljnje sudjelovanje oporbe u radu Sabora", što, kaže, šteti ugledu Sabora i cijele države.

Luka Bebić (HDZ) ne slaže se s tvrdnjama da je prekršio Poslovnik i tvrdi da je HSS-ov zahtjev za stankom bio neobrazložen.

Predsjednik Sabora Vladimir Šeks odredio je polusatnu stanku, pozivajući Odbor za Ustav i Poslovnik da se što prije očituje o situaciji.

Šeks je kazao i da će tijekom dana osigurati nazočnost u Saboru predstavnika Ministarstva unutarnjih poslova, kako bi se, na zahtjev Klubova HSP-a i IDS-a, očitovao o tome što je policija poduzela i što kani poduzeti nakon jučerašnjeg najnovijeg incidenta u Savudrijskog vali.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙