FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZAGREB: ZBOG MAGLE KASNE ZRAKOPLOVI

ZAGREB, 6. listopada 2004. (Hina) - Magla je i jutros, kao i uprethodna dva dana, otežala promet u zagrebačkoj Zračnoj luci -zrakoplovi nisu mogli sletjeti od sedam sati ujutro, a očekuje se daće se redovan promet uspostaviti poslije 10 sati.
ZAGREB, 6. listopada 2004. (Hina) - Magla je i jutros, kao i u prethodna dva dana, otežala promet u zagrebačkoj Zračnoj luci - zrakoplovi nisu mogli sletjeti od sedam sati ujutro, a očekuje se da će se redovan promet uspostaviti poslije 10 sati.

Tada bi trebali poletjeti zrakoplovi za London, Zuerich, Beč, Amsterdam i Pariz, rekao je Hini koordinator prometa Zračne luke Zagreb Dubravko Moštak.

Sljetjeti bi trebali zrakoplovi iz Splita, Skopja, Pule, Zadra, Dubrovnika i Sarajeva.

Iz Zračne luke Zagreb jutros su poletjeli jedino oni zrakoplovi koji su noćili u Luci - zrakoplov za Split poletio je u 6,30 sati, za Muenchen u 6,50, oko osam sati za Frankfurt i sada se očekuje da poleti još jedan zrakoplov za Frankfurt.

Glavni je razlog teškoća s maglom u Zračnoj luci Zagreb oštećenje sustava za navođenje slijetanja u uvjetima smanjene vidljivosti, koji je izazvao požar u kolovozu.

Zagrebačka Zračna luka planira do sredine ovog mjeseca uspostaviti sustav kategorije 3B (za horizontalnu i vertikalnu vidljivost), što bi omogućilo redovno odvijanje zračnog prometa i u uvjetima magle.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙