FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prisilno se spustio ultralaki zrakoplov

ZAGREB/SISAK, 27. rujna 2004. (Hina) - Ultralaki zrakoplov Pionir 300zbog kvara na motoru večeras se prisilno spustio u kukuruzište napodručju Donje Gračenice kod Kutine, a pilot je samo lakše ozlijeđen.
ZAGREB/SISAK, 27. rujna 2004. (Hina) - Ultralaki zrakoplov Pionir 300 zbog kvara na motoru večeras se prisilno spustio u kukuruzište na području Donje Gračenice kod Kutine, a pilot je samo lakše ozlijeđen.

Zrakoplovom je upravljao Vjekoslav Marjanović, koji je pri slijetanju samo ogreban, dok je zrakoplov potpuno uništen, priopćeno je večeras iz Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka.

Pretpostavlja se da se nesreća dogodila jer je motor prestao raditi.

Šteta se procjenjuje na 80 tisuća eura. Riječ je o zrakoplovu koji se u Županji radi za talijansko tržište, a izrađen je uglavnom od slavonskog hrasta.

Zrakoplov se spustio u polje kukuruza oko 18,30 sati, a pilota je, nakon obavijesti mještana, policija našla oko 20 sati.

Ujutro će očevid obaviti samostalni istražitelj za zrakoplovne nesreće iz Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka, a ministar Božidar Kalmeta će, prema zakonu, osnovati povjerenstvo za istraživanje uzroka nesreće, priopćila je glasnogovornica Marina Halužan.

Zrakoplov, registarske oznake 9A-UVM, uzletio je s letilišta Sopot kod Vinkovaca i kretao se prema letilištu Šarampov kod Ivanić Grada. Letio je u sloju tzv. slobodnog letenja do visine od 400 metara, što znači da nije trebao imati dozvolu Hrvatske kontrole za zračne plovidbe, priopćila je glasnogovornica Halužan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙