FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DVA PALESTINSKA AKTIVISTA UBIJENA U NAPADU NA GAZU

GAZA, 3. listopada 2004. (Hina/AFP) - Dva su palestinska aktivistaubijena u nedjelju u izraelskom zračnom napadu na sjeveru pojasa Gaze,doznaje se iz palestinskih bolničkih izvora.
GAZA, 3. listopada 2004. (Hina/AFP) - Dva su palestinska aktivista ubijena u nedjelju u izraelskom zračnom napadu na sjeveru pojasa Gaze, doznaje se iz palestinskih bolničkih izvora.

Napad se dogodio u mjestu Beit Hanun, istočno od izbjegličkog logora u Jabaliyji, u trenutku kada su se aktivisti spremali da ispale raketu kućne izrade tipa Qassam na izraelsko područje, dodaje isti izvor.

Nakon toga izraelska vojska izvela je i napad na logor Jabaliyu u kojem je bilo žrtava, objavili su palestinski izvori, ali nisu rekli o kojem se točno broju poginulih radi.

Smrću dvojice palestinskih militanata u Beit Hanunu, broj Palestinaca koji su ubijeni od početka izraelske operacije koja je počela u utorak na sjeveru pojasa Gaze kako bi se zaustavilo raketiranje izraelskog područja, popeo se na 62, a broj mrtvih od početka Intifade koncem rujna 2000. na 4.418, među kojima je većina Palestinaca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙