FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

na borovju otvorena nova stambena zajednica za djecu iz doma u nazorovoj

ZAGREB, 5. listopada 2004. (Hina) - Potpredsjednica Vlade JadrankaKosor otvorila je danas stambenu zajednicu na zagrebačkom Borovju ukojoj će za vrijeme školovanja živjeti šest djevojaka iz Doma za djecuu Nazorovoj.
ZAGREB, 5. listopada 2004. (Hina) - Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor otvorila je danas stambenu zajednicu na zagrebačkom Borovju u kojoj će za vrijeme školovanja živjeti šest djevojaka iz Doma za djecu u Nazorovoj.

Pod pokroviteljstvom Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, kuću površine 130 četvornih metara u cijelosti je opremio namještajem te tehničkim i drugim aparatima trgovački lanac Merkator Hrvatska.

U kući će stanovati dvije srednjoškolke i četiri studentice, koje će u njoj provesti godinu do dvije dana.

Merkator Hrvatska će, po riječima njegova direktora Stanislava Brodnjaka, do kraja godine opremiti još četiri stana za štićenike domova za djecu koji nastavljaju školovanje u Osijeku, Karlovcu, Puli i Splitu.

Ukupna vrijednost humanitarne akcije nazvane "Pružimo mladima sigurniju budućnost" iznosi 400 tisuća kuna, a omogućit će zbrinjavanje 34 djece iz domova.

"Nadam se da će akcija Merkatora biti poticaj i drugima, jer današnja donacija ide u prave ruke", rekla je novinarima Jadranka Kosor.

Istaknula je kako je otvaranje stambenih zajednica dobar način da mladi ljudi koji nisu osjetili obiteljsku skrb, a izlaze iz domova, ponovno ne postanu socijalni slučajevi, već im se osigura mjesto gdje se mogu pripremiti za pravi put u život.

Ravnateljica Doma za djecu u Nazorovoj Jasna Ćurković Kelava istaknula je kako dom brine za 320 djece te da je putem stambenih zajednica dosad zbrinuto 40-ak. U šest stanova, od kojih im je pet dao Grad Zagreb, a jedan su dobili oporukom, trenutno boravi 20-ak štićenika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙