FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UDRUGA STANARA PODSJEĆA NA STAMBENE PROBLEME

ZAGREB, 3. listopada 2004. (Hina) - U povodu sutrašnjega Svjetskogdana stanovanja, Udruga stanara Hrvatske (USH) podsjetila je da senepotrebno odgađa rješavanje mnogih stambenih problema, te jeupozorila na potrebu da se pronađu nove mogućnosti kako bi se oni štobolje riješili.
ZAGREB, 3. listopada 2004. (Hina) - U povodu sutrašnjega Svjetskog dana stanovanja, Udruga stanara Hrvatske (USH) podsjetila je da se nepotrebno odgađa rješavanje mnogih stambenih problema, te je upozorila na potrebu da se pronađu nove mogućnosti kako bi se oni što bolje riješili.

Među neriješenim problemima Udruga ističe zabranu prodaje konfisciranih stanova dok se zakonom ne riješi naknada ili povrat oduzete imovine. Zakonom o naknadi za imovinu oduzetu u doba jugoslavenske komunističke vladavine određeno je da se konfiscirani stanovi vrate prijašnjim vlasnicima, a ostala konfiscirana imovina "ima isti tretman kao i sva ostala oduzeta imovina". Tako je, tvrdi Udruga, "došlo do različitog odnosa države prema stanarima takvih stanova".

USH ističe i da je ukidanjem stanarskog prava oko 7000 stanara postalo zaštićenim najmoprimcima, čime, dodaje ta udruga, nisu zadovoljni ni stanari ni vlasnici stanova.

Udruga podsjeća i na neriješen status stanara koji su u stanove uredili zajedničke prostorije, poput praonica i podruma, a koje nakon otkupa stanova vlasnici žele iseliti.

Dodaje kako do danas nije donesen propis koji bi riješio status oko 330 bivših domara kojima se ne dopušta otkup stanova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙