FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NEZAPOSLENOST U POLJSKOJ POSTUPNO SE SMANJUJE

VARŠAVA, 23. rujna 2004. (Hina) - Krajem ove godine u Poljskoj će biti200.000 manje nezaposlenih nego što ih je bilo krajem 2003, procijenioje poljski ministar gospodarstva Jerzy Hausner.
VARŠAVA, 23. rujna 2004. (Hina) - Krajem ove godine u Poljskoj će biti 200.000 manje nezaposlenih nego što ih je bilo krajem 2003, procijenio je poljski ministar gospodarstva Jerzy Hausner.

Kako su objavili poljski mediji, stopa nezaposlenosti u 2005. trebala bi se spustiti ispod 17 posto, odnosno pola milijuna ljudi trebalo bi naći posao.

Po procjenama ministarstva gospodarstva, sredinom rujna nezaposleno je bilo 2,99 milijuna Poljaka, a stopa nezaposlenosti do kraja rujna trebala bi dosegnuti 18,9 posto.

"U 2008. postići ćemo razinu nezaposlenosti kao u EU", ocijenio je Hausner. Kazao je da se smanjenje nezaposlenosti može održati pod uvjetom da stopa gospodarskog rasta bude održana iznad pet posto godišnje.

Vjeruje da će se to postići ove i iduće godine. No, u nadolazećim godinama rast BDP-a ovisit će o ulaganjima. "Već smo svjedoci oživljavanja ulaganja, no još smo daleko od investicijskog booma", zaključio je Hausner.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙