FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 15,30 SATI

ZAGREB, 27. rujna 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 15,30 sati
ZAGREB, 27. rujna 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati

ZAGREB - Tvrtka Tele2 iz Zagreba jedina je dostavila ponudu na natječaj za koncesiju za treću mobilnu mrežu, dok su dva postojeća operatera mobilne telefonije HT mobile i Vipnet zatražili koncesiju za UMTS. Tele2 je tvrtka registrirana u Zagrebu, iza koje stoji istoimeni švedski operater i devet hrvatskih kompanija - Dalekovoda, Jamnice, FIMA Holdinga, Croatia osiguranja, NEXE grupe, Konstruktora-inženjeringa, Lure, Instituta građevinarstva Hrvatske i Privredne banke Zagreb. Vijeće nove Hrvatske agencije za telekomunikacije na današnjem je javnom otvaranju ponuda odbilo zahtjev tvrtki "Croatia mobile" te "Eurodet" za produljenjem roka za podnošenje ponuda.

ZAGREB - Sindikati školstva i znanosti imaju iste ciljeve kao i nadležno Ministarstvo pa ne vjerujem da će doći do prekida rada u školama, izjavio je danas ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac na pitanje novinara o štrajku najavljenom za 5. listopada. Dodao je kako ima saznanja da neće doći do obustave rada nego će nastavnici nositi bedževe, što smatra potporom Ministarstvu u njegovoj politici i borbi za bolji proračun. Primorac je kazao da Ministarstvo traži znatno već sredstva za školstvo u proračunu a u Vladi postoji za to razumijevanje.

ZAGREB - Osam saborskih dvorana dobilo je preko vikenda imena po zaslužnim osobama čija se poprsja nalaze pred Velikom vijećnicom Hrvatskoga sabora. Mala vijećnica, u kojoj je nekad zasjedao ukinuti Županijski dom, nosi ime Josipa Šokčevića, dvorana Centar Josipa Jelačića, '84-ica' Ivana Mažuranića, a višenamjenska, odnosno dvorana Kluba zastupnika nazvana je dvoranom Ivana Kukuljevića. Po mišljenju mnogih, najljepša saborska dvorana, do sada označena tek brojem 149 i među službenicima poznata kao "stara Vladina dvorana", nazvana je dvoranom Stjepana Radića, a njoj susjedna pod brojkom 133, također bezimena, dvoranom Ante Starčevića.

OSIJEK - Župan Krešimir Bubalo na današnjem je sastanku s gradonačelnicima i načelncima gradova i općina Osječko-baranjske županije izjavio kako nema govora o odustanku od gradnje koridora 5c kroz tu županiju te da je razminiranje dijela trase završeno ili je u tijeku. Nakon sastanka župan Bubalo je izjavio kako je bio iznenađen kad je u medijima pročitao da se odustaje od gradnje toga koridora.

ZAGREB - Zagrebački Županijski sud ponovno je odbio žalbu USKOK-a zbog nepritvaranja dvojice bivših policajaca Bože Vučkovića i Zorana Košutića osumnjičenih za primanje mita, doznaje se danas na sudu. Zahtjev za pritvorom ranije je u dva navrata odbio istražni sudac Krešimir Devčić, ocjenivši da nema opasnosti od njihovog utjecaja na svjedoke, kao što tvrdi USKOK.

ZAGREB - Ugovor o znanstvenoj i tehnološkoj suradnji vlada Hrvatske i SAD-a potpisali su danas u Zagrebu ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac i američki veleposlanik u Hrvatskoj Ralph Frank. Ugovor omogućuje izravnu suradnju hrvatskog Ministarstva s američkim agencijama koje financiraju međunarodnu znanstvenu suradnju, rekao je nakon potpisivanja Primorac. Ministarstvo time planira povećati broj hrvatsko-američkih projekata i proširiti broj agencija za čije se istraživačke projekte mogu natjecati hrvatski znanstvenici.

ZAGREB - Predstavnici pacijenata oboljelih od hematoloških bolesti osnovali su Udrugu hrvatskih pacijenata s ciljem poticanja i promicanja kvalitete zdravstvenih usluga i dostojanstva pacijenata, priopćila je danas ta Udruga. Za predsjednika Udruge hrvatskih pacijenata izabran je Marijo Drlje, a za dopredsjednika Luka Štilinović. Povod osnivanju Udruge bilo je ukidanje dnevne bolnice u KBC-u Zagreb zbog administrativne zbrke oko plaćanja laboratorijskih i dijagnostičkih pretraga oboljelih od leukemije i drugih hematoloških bolesti.

PULA - Potraga za tijelom nestale austrijske državljanke, koje je, kako se pretpostavlja, uočeno jučer u moru 30 milja jugozapadno od Pule u blizini platforme "Ivane B", nastavlja se i danas. Austrijska državljanka 49-godišnja Angela Frank iz mjesta Pirka pala je s jahte u olujnu nevremenu u petak oko 21 sat. Tijelo utopljenice uočila je jučer posada zrakoplova tvrtke "Delić-air". Međutim do 14 sati, kažu u Nacionalnoj središnjici za usklađivanje, traganje i spašavanje na moru u Rijeci, potraga nije dala rezultate i ako se danas ne pronađe tijelo utopljenice, odustaje se od daljnje potrage.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙