FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TAJLAND: U EKSPLOZIJI U TVORNICI PIROTEHNIKE 14 MRTVIH

BANGKOK, 3. listopada 2004. (Hina/AFP) - Najmanje je 14 osobapoginulo, a pet ih je ozlijeđeno u eksploziji koja se dogodila unedjelju oko 15.00 sati po mjesnom vremenu u tvornici pirotehničkihsredstava u Ayuthayahu, bivšoj prijestolnici Tajlanda, doznaje se izslužbenog izvora.
BANGKOK, 3. listopada 2004. (Hina/AFP) - Najmanje je 14 osoba poginulo, a pet ih je ozlijeđeno u eksploziji koja se dogodila u nedjelju oko 15.00 sati po mjesnom vremenu u tvornici pirotehničkih sredstava u Ayuthayahu, bivšoj prijestolnici Tajlanda, doznaje se iz službenog izvora.

"Zasad znamo da je dozvola za rad tvornice istekla prije deset godina i da je ilegalno proizvodila pirotehnička sredstva", kazao je mjesni čelnik Kamnueng Isaro za javni radio.

Zgrada od 200 četvornih metara u kojoj su bili strojevi u potpunosti je uništena u eksploziji, dodao je službeni predstavnik tamošnje policije Wanchai Tanadkit.

"Mislim da je najvjerojatniji uzrok eksplozije nebriga", upozorio je, dodavši da su oštećene i kuće u krugu od dvjesto metara.

Policija sumnja da je nesreću izazvalo povećanje proizvodnje uoči proslave blagdana Loi Krathong, 26. studenog, koji se već tradicionalno obilježava vatrometom.

Službeni predstavnik nije htio ništa reći o mogućoj krivnji direktora tvornice, kazavši samo da će pokrenuti hitnu istragu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙