FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SPLITSKI GIMNAZIJALCI U VLADI S MINISTROM PRIMORCEM

ZAGREB, 1. listopada 2004. (Hina) - Učenici Opće gimnazije "MarkoMarulić" iz Splita obišli su danas državne i kulturne institucije uZagrebu, a večeras ih je u Vladi ugostio ministar znanosti,obrazovanja i športa Dragan Primorac.
ZAGREB, 1. listopada 2004. (Hina) - Učenici Opće gimnazije "Marko Marulić" iz Splita obišli su danas državne i kulturne institucije u Zagrebu, a večeras ih je u Vladi ugostio ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac.

U sklopu nastave izbornog predmeta "Politika i gospodarstvo" splitski su gimnazijalci obišli Sabor, Vladu i Picassovu izložbu u Klovićevim dvorima.

"Učenici su jako dobro primili put - krenuli smo u ponoć, došli jutros rano, cijeli dan obilazili i vidite s kojim zanimanjem i dalje sudjeluju", rekla je nastavnica izbornog predmeta Nataša Pavčić", koja je vodila gimnazijalce.

Ministar Primorac, koji je gimnazijalce primio u zgradi Vlade, tom je prigodom istaknuo da se njegovo ministarstvo bitno pomladilo, okrenulo modernoj školi i korjenitim promjenama.

Rekao je da će struka imati ključnu ulogu u odlučivanju o pravcu razvoja školstva, te da će se odlučno suprotstaviti korupciji u školstvu.

"Ne trebaju nam škole s enciklopedijskim znanjem, nego odgovorne škole koje će nositi društveni razvoj", kazao je.

Nastavnica Pavčić izvijestila je o stalnoj suradnji gimnazije s američkim školama, gdje su, kako je rekla, splitski gimnazijalci impresionirali partnere visokim znanjem.

Veslački klub "Gusar" u Splitu od Županije dobije 11 puta manje novaca od Hajduka iako postiže veće uspjehe, bila je primjedba jednog gimnazijalca na što je Primorac rekao da će te odnose srediti novi zakon i zapitao: "Jeste li spremni podnijeti bolne poteze prema klubovima poput Hajduka".

Razgovaralo se još o uvođenju državne mature, pravilima za dodjele statusa mentora, sukobima interesa oko udžbenika i drugim pitanjima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙