FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BICIKLIZAM: HAMILTONU OSTAJE OLIMPIJSKO ZLATO

LONDON, 23. rujna (Hina/Reuters) - Međunarodni olimpijski odbor (MOO)odbacio je sve optužbe protiv američkog biciklista Tylera Hamiltona,olimpijskog pobjednika u vožnji na kronometar, prema kojima je biodopingiran tijekom svog nastupa na Olimpijskim igrama u Ateni.
LONDON, 23. rujna (Hina/Reuters) - Međunarodni olimpijski odbor (MOO) odbacio je sve optužbe protiv američkog biciklista Tylera Hamiltona, olimpijskog pobjednika u vožnji na kronometar, prema kojima je bio dopingiran tijekom svog nastupa na Olimpijskim igrama u Ateni.

MOO je objavio kako je Hamiltonov prvi ili "A" test bio pozitivan, jer su u njemu pronađeni tragovi još nečije krvi osim Hamiltonove, ali kako rezultati "B" testa nisu potvrdili nalaze "A" testa jer "nije pronađena dovoljna količina stranih crvenih krvnih zrnaca".

Stoga će Hamilton zadržati svoju zlatnu olimpijsku medalju.

No, američki vozač i dalje je pod suspenzijom svoje momčadi Phonak, jer je bio pozitivan i nakon osme etape biciklističke utrke "Vuelta a Espana", koja je također vožena na kronometar i u kojoj je Hamilton bio najbrži.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙