FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ROBERTO BENIGNI SNIMA KOMEDIJU O IRAKU

RIM, 30. rujna 2004. (Hina/dpa) - Talijanski dobitnik nagrade Oskar,glumac i redatelj Roberto Benigni (51), poznat po svojim komedijama io najtežim temama, snima komični film o Iraku.
RIM, 30. rujna 2004. (Hina/dpa) - Talijanski dobitnik nagrade Oskar, glumac i redatelj Roberto Benigni (51), poznat po svojim komedijama i o najtežim temama, snima komični film o Iraku.

"La tigre e la neve" (Tigar i snijeg) naziv je filma u kojem glavnu ulogu igra zaljubljeni pjesnik koji se slučajo nađe u ratnom vrtlogu u Iraku.

"Moj film je velika komedija o našem vremenu", kaže Benigni koji u svom filmu opet igra glavnu ulogu. "Rat je naravno pozadina cijele priče", dodao je Benigni u razgovoru s talijanskim novinarima tijekom snimanja filma u Rimu. "Tigar i snijeg" trebao bi stići u europska kina sljedeće godine.

Benigni ima iskustva s problematičnim temama. Za film "Život je lijep", u kojem je holokaust prikazao u komediji, Benigni je 1998. godine dobio Oskara za najbolji neamerički film. Njegov zadnji film Pinoccio međutim nije imao uspjeha.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙