FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IRAČKA VLADA DO STUDENOGA ŽELI PREUZETI NADZOR U FALLUJI

BAGDAD, 30. rujna 2004. (Hina/AFP) - Irački podpredsjednik vladezadužen za nacionalnu sigurnost Barham Saleh izjavio je u četvrtak davlada namjerava preuzeti nadzor nad pobunjeničkim gradovima poputFalluje do studenoga i kao što je bilo predviđeno održati izbore usiječnju 2005.
BAGDAD, 30. rujna 2004. (Hina/AFP) - Irački podpredsjednik vlade zadužen za nacionalnu sigurnost Barham Saleh izjavio je u četvrtak da vlada namjerava preuzeti nadzor nad pobunjeničkim gradovima poput Falluje do studenoga i kao što je bilo predviđeno održati izbore u siječnju 2005.

"Želimo preuzeti nadzor nad tim područjem prije studenoga", izjavio je on novinarima, ali nije objasnio kako to namjerava izvesti.

"Vlada je odlučna u nakani održavanja izbora koji će se održati, kao što je bilo predviđeno" početkom sljedeće godine, dodao je.

Američka vojska gotovo svakodnevno pokreće napade na Falluju kako bi, kao što tvrdi, eliminirala skrovišta islamiste Abu Musaba al-Zarqawija, američkog neprijatelja broj jedan Iraku koji je preuzeo odgovornost za nekoliko atentata i otmicu više stranih taoca.

U četvrtak u zoru su u napadu američkog zrakoplovstva na Falluju ubijene tri osobe i šest je ranjeno, prema podacima bolnice tog sunitskog pobunjeničkog grada zapadno od Bagdada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙