FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: SPOROVI SA SUSJEDIMA VRAĆAJU SLOVENIJU NA BALKAN

ZAGREB,29. rujna(Hina) - Incident na granici s Hrvatskom u koji je bioupleten predsjednik Slovenske pučke stranke (SLS) Janez Podobnik bacioje u sjenu sve ostale predizborne teme u Sloveniji, konstatiraljubljanski tjednik "Mag", blizak strankama desne oporbe.
ZAGREB,29. rujna(Hina) - Incident na granici s Hrvatskom u koji je bio upleten predsjednik Slovenske pučke stranke (SLS) Janez Podobnik bacio je u sjenu sve ostale predizborne teme u Sloveniji, konstatira ljubljanski tjednik "Mag", blizak strankama desne oporbe.

Politička je kampanja "kroatizirana" onako kao što je prije četiri godine bila "austrificirana", konstatira "Mag", dodajući da je granični incident "sve okrenuo naglavce".

Prizor guranja čelnika SLS-a Podobnika u "maricu" hrvatske policije iznenada je prouzročio takav učinak da je pitanje rješavanja pograničnih nejasnoća sa susjednom državom postalo važnija tema od gospodarskog razvoja, dugotrajnog čekanja na liječničke preglede i operacije i eventualne korupcije i klijentelizma u vladajućoj koaliciji, primjećuje ljubljanski tjednik.

Premijer Rop nastoji što bolje unovčiti nekoliko Podobnikovih ogrebotina iako ga je prije nekoliko mjeseci ekskomunicirao iz svoje koalicije, podsjeća "Mag", uspoređujući premijerovo ribarenje u Piranskom zaljevu s "pohodom" tadašnjeg predsjedničkog kandidata HSP-a Slavena Letice, odjevenog u povijesni kostim bana Jelačića, na Svetu Geru.

Ropova stranka nastoji dokazati da se bori za svaki komadić slovenske zemlje iako prije samo nekoliko mjeseci nije htjela ni čuti za probleme Jožka Jorasa, razvijajući na granici politiku bratstva i jedinstva, ocjenjuje ljubljanski tjednik.

Danas pak Ropova vlada prijeti "nezahvalnim Hrvatima" i preusmjerava pozornost slovenskih birača na vanjskog neprijatelja s Balkana, pozivajući na političko jedinstvo", konstatira "Mag", zaključujući da su slovenski birači dovedeni u situaciju da na nedjeljnim izborima ocijene koja stranka ima čvršća stajališta prema Hrvatskoj a ne da se izjasne o njihovim programima.

Pritom ne treba zaboraviti da građani članica EU-a ne biraju svoje vlade na temelju sporova sa susjednim državama, pa nas sadašnje rasprave vode onamo odakle smo i došli - na Balkan", zaključuje "Mag".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙