FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PARIZ OCIJENIO KORISNOM IDEJU O KONFERENCIJI O IRAKU

PARIZ, 28. rujna 2004. (Hina/AFP) - Francuska je ocijenila korisnomzamisao o održavanju međunarodne konferencije o Iraku, upozorivši kakobi prije preciziranja datuma njezina održavanja trebalo ispunitiodređene uvjete, rekao je u utorak glasnogovornik Elizejske palačeJerome Bonnafont nakon sastanka francuskog predsjednika JacquesaChiraca s jordanskim kraljem Abdulahom II.
PARIZ, 28. rujna 2004. (Hina/AFP) - Francuska je ocijenila korisnom zamisao o održavanju međunarodne konferencije o Iraku, upozorivši kako bi prije preciziranja datuma njezina održavanja trebalo ispuniti određene uvjete, rekao je u utorak glasnogovornik Elizejske palače Jerome Bonnafont nakon sastanka francuskog predsjednika Jacquesa Chiraca s jordanskim kraljem Abdulahom II.

Kralj Abdullah, koji je nakon Italije posjetio Francusku, po završetku sastanka nije davao izjave novinarima.

"Razgovaralo se o mogućnosti održavanja međunarodne konferencije u svjetlu UN-ove rezolucije 1546 čija je pravilna primjena naš zajednički cilj", rekao je Bonnafont. Rezolucija 1546 jednoglasno je usvojena 9. lipnja, a njome se predviđaju faze demokratskog prijenosa vlasti u Iraku i održavanje izbora u toj zemlji najkasnije od 31. siječnja 2005.

Zbog što bolje primjene rezolucije "bilo bi korisno okupiti sve glavne strane kako bi se pomoglo u izgradnji Iraka i uspostavljanju trajnog mira u toj zemlji u kojoj je stanje zabrinjavajuće", rekao je Bonnafont.

Egipćani su u ponedjeljak izrazili spremnost da ugoste sudionike takve konferencije, koja bi se mogla održati polovinom listopada u Kairu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙