FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POI: KOMPARIĆ - OVE MEDALJE BIT ĆE VELIKI POTICAJ

ATENA, 28. rujna 2004. (Hina) - "Hrvatski sportaši ostvarili su izvrsnerezultate na Paraolimpijskim igrama u Ateni. Četiri medalje na jednimigrama se još nisu dogodile u sportu osoba s invaliditetom od hrvatskeneovisnoti i ove medalje bit će veliki poticaj za ostale sportaše,"istaknuo je šef Misije hrvatske paraolimpijske reprezentacije u AteniTicijan Komparić.
ATENA, 28. rujna 2004. (Hina) - "Hrvatski sportaši ostvarili su izvrsne rezultate na Paraolimpijskim igrama u Ateni. Četiri medalje na jednim igrama se još nisu dogodile u sportu osoba s invaliditetom od hrvatske neovisnoti i ove medalje bit će veliki poticaj za ostale sportaše," istaknuo je šef Misije hrvatske paraolimpijske reprezentacije u Ateni Ticijan Komparić.

Najuspješniji hrvatski sportaš na XII. ljetnim paraolimpijskim igrama u Ateni bio je Mihovil Španja, koji je osvojio tri brončane medalje (100 leđno, 200 mješovito, 400 slobodno), dok je Jelena Vuković bila treća u bacanju diska. Korak do odličja ostali su Ana Sršen (4. na 400 slobodno), Marija Iveković (skok u dalj), te Miroslav Matić (5. u disku).

"Paraolimpijske igre su sve jače, rezultati su sve kvalitetniji i samo predani rad sportaša može dovesti do uspjeha. Naši paraolimpijci su trenirali pet-šest sati dnevno, a svi koji se bave vrhunskim sportom znaju kolika su to odricanja," dodao je Komparić.

Zadovoljstvo nastupom naših paraolimpijaca u Ateni istaknuo je i predsjednik Hrvatskog športskog saveza invalida (HŠSI) Ratko Kovačić.

"Ovo je vrhunski doseg i više nismo mogli tražiti. Svi su dali maksimum od sebe, a ekipa je odlično funkcionirala." rekao je Kovačić.

I Komparić i Kovačić ističu kako će rezultati iz Atene sasvim sigurno potaknuti još veći razvoj sporta osoba s invaliditetom, te uključivanje sve više mladih u projekte HŠSI-a.

"Španja je jedan od prvih koji je ušao u naše razvojne programe i nadamo se kako će biti što više takvih primjera. Moramo do kraja izraditi sustav kontinuiranog uključivanja osoba s invliditetom u sport," zaključio je predsjednik HŠSI-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙