FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POČEO GODIŠNJI KONGRES BRITANSKE LABURISTIČKE STRANKE

BRIGHTON, 26. rujna 2004. (Hina/AFP) - Redovni godišnji kongresvladajuće britanske Laburističke stranke počeo je u nedjelju najavomaktivnog ulaska stranke u predizborno razdoblje, javio je AFP.
BRIGHTON, 26. rujna 2004. (Hina/AFP) - Redovni godišnji kongres vladajuće britanske Laburističke stranke počeo je u nedjelju najavom aktivnog ulaska stranke u predizborno razdoblje, javio je AFP.

"Ovog tjedna ćemo ostvariti napredak na našem putu prema trećem mandatu laburističke vlade", izjavio je predsjednik stranke Ian McCartney otvarajući kongres kojem nazoči i premijer Tony Blair, koji će se izaslanicima obratiti u utorak.

Delegati su pozvani da se od ponedjeljka do četvrtka upišu na seminare o "izbornim tehnikama", kako bi pripremili "treći mandat" laburistima, nakon uspjeha 1997. i 2001.

Čestitajući stranci na dva dosadašnja mandata, McCartney je ocijenio kako laburisti imaju priliku ući u "povijest" trećom izbornom pobjedom u nizu.

"Možemo postati prvi članovi laburističke stranke koji će vladati cijeli jedan naraštaj", poručio je delegatima.

Većina političkih analitičara smatra da će se parlamentarni izbori održati u svibnju ili lipnju 2005., ali će konačnu odluku o datumu donijeti Tony Blair, procijenivši koji mu najviše odgovara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙