FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POI: MIRJANA RUŽNJAK 15. U MARATONU

ATENA, 26. rujna 2004. (Hina) - Hrvatska paraolimpijka Mirjana Ružnjakosvojila je 15. mjesto u maratonu u kategoriji (T54) naParaolimpijskim igrama u Ateni.
ATENA, 26. rujna 2004. (Hina) - Hrvatska paraolimpijka Mirjana Ružnjak osvojila je 15. mjesto u maratonu u kategoriji (T54) na Paraolimpijskim igrama u Ateni.

U ovoj kategoriji nastupaju atletičarke u kolicima koje imaju posve zdrave ruke, a možda i neku funkciju nogu. Maratonska ruta bila je ista kao i za vrijeme olimpijskih igara. Start je bio na Maratonskom polju, a cilj na Panathinaikon stadionu, gdje su održane prve Olimpijske igre modernog doba 1896. godine.

Prvo mjesto pripalo je Japanki Kazu Hatanaki, koja je stazu prošla za 1 sat, 49 minuta i 26 sekundi. Druga je bila njezina sunarodnjakinja Wakako Tsuchida (+47 sekundi), a treća Amerikanka Cheri Blauwet (+49). Mirjana Ružnjak je ciljem prošla kao petnaesta (od 16 natjecateljica koje su startale) sa sat i 35 minuta zaostatka za pobjednicom.

"Staza je bila užasno teška, posebice usponi. Nisam uspjela postići brzinu i zbog toga sam imala toliki zaostatak, a imala sam i problema s kolicima. Međutim, niti jednog trenutka nisam razmišljala o odustajanju", kazala je 49-godišnja Mirjana, koja je bila najstarija sudionica u svim ženskim kategorijama maratona. Bio je to njezin treći nastup na paraolimpijskim igrama (Atlanta, Sydney, Atena), a zanimljivo nastupila je na više od 80 maratona i niti na jednom nije odustala.

"Već samo ispunjenje norme i dolazak na POI je uspjeh, a tko završi ovako tešku stazu je pobjednik. Konfiguracija staze je bila vrlo nezgodna, visinska razlika je bila oko 200 metara," dodao je Dragan Ružnjak, izbornik atletičara s tjelesnim hendikepom, inače Mirjanin brat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙