FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Škare-Ožbolt:Porečki model gruntovnice primijeniti u Hrvatskoj

POREČ, 24. rujna 2004. (Hina) - Ministrica pravosuđa VesnaŠkare-Ožbolt posjetila je danas Općinski sud u Poreču naZemljišno-knjižnom odjelu kojega stranke u jednom danu mogu dobitiračunalni zemljišno-knjižni izvadak na koji su nekad čekale mjesecima.
POREČ, 24. rujna 2004. (Hina) - Ministrica pravosuđa Vesna Škare-Ožbolt posjetila je danas Općinski sud u Poreču na Zemljišno-knjižnom odjelu kojega stranke u jednom danu mogu dobiti računalni zemljišno-knjižni izvadak na koji su nekad čekale mjesecima.

Ministrica je, kad joj je predstavljen porečki model tzv. ažuriranja gruntovnice, rekla kako takav uzorak želi primijeniti u cijeloj Hrvatskoj.

Škare-Ožbolt je Općinski sud u Poreču posjetila u pratnji predsjednika Županjiskog suda u Puli Alda Radolovića. Zemljišno-knjižni odjeli svih istarskih sudova su osuvremenjeni i ažurirani što je uvelike, kako je istaknuo Radolović, ubrzalo rješavanje brojnih sudskih predmeta. Primjerice, na Općinskom sudu u Poreču prije tri godine bilo je 12 tisuća neriješenih predmeta, a danas ih je tridesetak, rekao je.

Ministrica je istaknula kako upravo takav uzorak želi ne samo primijeniti u Hrvatskoj nego će istarski pravosudni djelatnici pomagati u sređivanju zemljišnih knjiga i u drugim dijelovima države. "Sređivanje stanja u zemljišnim knjigama u Hrvatskoj jedan je od dvaju projekata koje Ministarstvo pravosuđa provodi radi učinkovitijega pravosudnog sustava.

Istarski gruntovnički sustav, dodala je, u potpunosti odgovara europskim standardima, pri čemu se neke od članica Europske unije ne mogu pohvaliti tako učinkovito ažuriranim sustavom.

Ministrica pravosuđa u Poreču je sudjelovala na današnjem tradicionalnom godišnjem susretu sudaca Županijskog suda u Puli koji je bio posvećen europskom pravu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙