FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POI - ŠPANJI TREĆA BRONCA, ANA SRŠEN ČETVRTA

ATENA-ŠPANJAPOI - ŠPANJI TREĆA BRONCA, ANA SRŠEN ČETVRTAATENA,(Hina) - Sjajan nastup na Paraolimpijskim igrama u Ateni hrvatskiplivač Mihovil Španja zaključio je osvojivši i treću brončanumedalju.
ATENA,(Hina) - Sjajan nastup na Paraolimpijskim igrama u Ateni hrvatski plivač Mihovil Španja zaključio je osvojivši i treću brončanu medalju.

Nakon trećeg mjesta na 100 leđno i 200 mješovito, 20-godišnji Dubrovčanin je osvojio broncu i na 400 mješovito u kategoriji S8, isplivavši rezultat 4:48.88, što je za skoro dvije sekunde brže od njegova dosadašnja rekorda.

"Ovo je šlag na moj nastup na Paraolimpijskim igrama. Ponosan sam na sebe i trenera Kontića što smo uspjeli. U Atenu sam došao isplivati tri osobna rekorda, potajno sam se nadao jednoj medalji, a Igre napuštam sa tri odličja. Zaista nisam niti sanjao takav uspjeh," kazao je Španja. Za nastup u Ateni pripremao se skoro tri mjeseca, 20-tak dana odradio je na visinskim pripremama u Španjolskoj i sav uloženi trud se vratio.

"Naporno smo radili, trener me uvjeravao da mogu i sva žrtva se vratila na ovim Igrama.

Nakon prve dvije medalje nije bilo vremena za slavlje, jer se morao pripremati za treću disciplinu, no nakon još jednog odličja Miha može proslaviti bronce.

"Napokon se mogu opustiti i slaviti. Večeras će biti burno iz Dubrovnik je došla velika skupina mojih navijača i zajedno ćemo proslaviti ove medalje," zaključio je Španja, koji je kao mali obolio od polyo myelitisa.

Opustiti se može i trener Dean Kontić, koji je sve ove dane pozivao na mir i pokušao smiriti euforiju koja je nastala oko Španje nakon njegove prve medalje.

"Mnogo smo razgovarali kako bi ga primirio. Pokušali smo svaki dan imati isti ritam, spavanja, prehrane, treninga kako bi što smireniji dočekao utrke. Sve smo razradili, no nakon druge medalje nisam oka sklopio. Presretan sam, Mihovil je naplatio sve svoje godine odricanja," zaključio je Kontić. Prvo mjesto i zlatnu medalju s novim svjetskim rekordom osvojio je Nijemac Christoph Burkard (4:40.30), dok je njegov sunarodnjak Christopher Kueken bio drugi (4:47.66).

Nažalost, Ana Sršen nije uspjela zaokružiti još jedan sjajan dan hrvatskog plivanja odličjem. U finalu na 400 slobodno u klasi S9 osvojila je najgore četvrto mjesto. Premda je ponovo srušila osoobni rekord, rezultat 5:07.10 nije bio dovoljan za odličje.

"U kvalifikcijama i u finalu sam popravila rekord za ukupno osam sekundi, no to nije bilo dovoljno. Nisam zadovoljna, jer mislim da mogu plivati još brže," prokomentirala je svoj nastup razočarana hrvatska paraolimpijka. Pobjeda je pripala Južnoafrikanki Natalie du Toit koja je isplivala novi svjetski rekord - 4:28.09.

Premda je i do sada imao sjajne rezultate, ima europski naslov, te svjetsko srebro i broncu, nastupom u Ateni upisao se u knjige Svojom drugom brončanom medaljom u Ateni, Španja je povećao broj hrvatskih paraolimpijskih odličja na tri. Prvu medalju je osvojila Milka Milinković, koja je 1992. godine na Paraolimpijskim igrama u Barceloni bila treća u bacanju kugle.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙