FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POI: ŠPANJA BRONČANI I NA 200 MJEŠOVITO

ATENA, 23. rujna (Hina) - Hrvatski plivač Mihovil Španja osvojio je idrugu brončanu medalju na Paraolimpijskim igrama u Ateni.
ATENA, 23. rujna (Hina) - Hrvatski plivač Mihovil Španja osvojio je i drugu brončanu medalju na Paraolimpijskim igrama u Ateni.

Nakon što je u srijedu osvojio treće mjesto na 100 leđno, danas je medalju istog sjaja izborio i na 200 mješovito u kategoriji SM8 isplivavši pritom osobni rekord - 2:39.62. U ovoj kategoriji nastupaju plivači koji koriste obje ruke i dio funkcija nogu ili jedne ruke ili uda.

"Zaista nisam očekivao kako ponovo mogu do odličja. Nadao sam se plasmanu među prvih pet, no o medalji nisam razmišljao. Bio sam maksimalno koncentriran na ovu utrku i nisam previše slavio nakon jučerašnjeg uspjeha," kazao je 20-godišnji Dubrovčanin, koji je na posljednim Igrama u Sydneyu 2000. godine osvojio dva peta mjesta.

"Naporan rad i vjera su se isplatili. Nakon Sydneya sam znao da će mi se to negdje vratiti".

Španja je nakon prvih 50 metara leptirovim stilom bio peti, nakon 50 metara leđno probio se na drugu poziciju, no nakon 50 prsno pao je za jedno mjesto. Treću poziciju uspio je zadržati i na posljednjih 50 metara slobodnim stilom ispred Amerikanca Travisa Mohra. Prvo mjesto s novim svjetskim rekordom osvojio je Kinez Fu Xiao Wang (2:26.82), dok je drugi bio Australac Ben Austin (2:32.19).

Miho je i drugu medalju na Olimpijskom plivačkom centru proslavio s velikom skupinom hrvatskih navijača. Najviše je bilo njegovih Dubrovčana, koji su u Atenu doputovali kombijima, osobnim automobilima i zrakoplovima.

"Ovo je moj poklon što su me fantastično bodrili. Ovo je i njihova medalja," dodao je Španja, koji boluje od polyo myelitisa.

Španju u petak očekuje nastup na 400 slobodno. Nakon dvije medalje očekivanja su velika i svi traže treće odličje, posebno što je u toj disciplini na svjetskom prvenstvu u Argentini prije dvije godine bio treći, dok je na europskom prvenstvu 2001. godine bio najbolji.

"Sada će mi trener Kontić reći ništa ne razmišljaj, sutra je nova utrka. Zaključat ću se u sobu i tražiti potpuni mir. Želim se smiriti i koncentrirati, te sutra pokušati još jednom isplivati najbolje što mogu, a vidjet ćemo hoće li to biti dovoljno za medalju," zaključio je Španja.

Svojom drugom brončanom medaljom u Ateni, Španja je povećao broj hrvatskih paraolimpijskih odličja na tri. Prvu medalju je osvojila Milka Milinković, koja je 1992. godine na Paraolimpijskim igrama u Barceloni bila treća u bacanju kugle.

REZULTATI:

1. Fu Xiao Wang (Kina) 2:26.82

2. Ben Austin (Aus) 2:32.19

3. MIHOVIL ŠPANJA (HRV) 2:39.62

4. Travis Mohr (SAD) 2:39.79

5. Gert-Jan Schep (Njem) 2:40.90

6. Giles Long (VB) 2:40.98

7. Christoph Burkard (Njem) 2:42.53

8. Christoph Kueken (Njem) 2:53.40

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙