FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

državni službenici prihvatili kolektivni ugovor

ZAGREB, 23. rujna 2004. (Hina) - Sindikati državnih službi objavili sudanas da je referendum o prihvaćanju Kolektivnog ugovora (KU) zadržavne službenike i namještenike uspio pa će KU uskoro stupiti nasnagu.
ZAGREB, 23. rujna 2004. (Hina) - Sindikati državnih službi objavili su danas da je referendum o prihvaćanju Kolektivnog ugovora (KU) za državne službenike i namještenike uspio pa će KU uskoro stupiti na snagu.

Predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Ivica Ihas rekao je novinarima kako dosad prikupljeni rezultati na uzorku od 45.569 službenika i namještenika pokazuju da je 75 posto pristupilo referendumu, od čega se 92 posto izjasnilo za prihvaćanje KU-a.

To znači da rezultati s preostalih glasačkih mjesta više ne mogu utjecati na konačni ishod referenduma, a prema neslužbenim informacijama i u preostalom dijelu državnih službi omjer izlaska na referendum i prihvaćanja KU-a jednak je dosad prikupljenom uzorku.

KU je zaključen na četiri godine, za razliku od prethodnih koji su zaključivani na dvije godine, zbog čega su se sindikati i Vlada nalazili u permanentnim pregovorima, posebice stoga što su se iznosi pojedinih prava utvrđivali svake godine posebnim sporazumima. Novim KU-om sva su prava utvrđena u minimalnom iznosu, a otvorena je mogućnost da se ugovori i više.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙