FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA NEDJELJU, 19. RUJNA

ZAGREB, 18. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zanedjelju, 19. rujna.
ZAGREB, 18. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za nedjelju, 19. rujna.

BEOGRAD - U Srbiji lokalni, a u Vojvodini i pokrajinski izbori za odbornike i predsjednike općina odnosno gradonačelnike, te zastupnike u pokrajinskoj skupštini s četverogodišnjim mandatom. Po svim predizbornim istraživanjima javnog mnijenja, najveću podršku imaju kandidati Demokratske stranke Borisa Tadića i Srpske radikalne stranke haaškog optuženika Vojislava Šešelja.

ALMA ATA - Održat će se parlamentarni izbori u Kazahstanu.

DRESDEN/POTSDAM - Pokrajinski izbori u Saskoj i Brandenburgu. Uspjeh bi mogli ponoviti desni radikali, pobjednici izbora prije dva tjedna u zapadnonjemačkoj saveznoj pokrajini Saarland. Nacionaldemokratska stranka Njemačke (NPD) bi, prema posljednjim anketama, u Saskoj mogla dobiti rekordnih 9 posto glasova, a Njemačka narodna unija (DVU), koja se natječe u Brandenburgu mogla bi opet ući u lokalni parlament. Analitičari drže da popularnost ekstremnih stranaka raste zbog reformske politike koalicijske vlade Gerharda Schroedera kojom su smanjene socijalne povlastice, a što najviše pogađa istočne dijelove Njemačke.

PEKING - Zadnji dan četverodnevnog zasjedanja Centralnog komiteta KP Kine na kojem se očekuje da bivši predsjednik Narodne Republike Kine i bivši generalni sekretar Komunističke partije Jiang Zemin (78) i službeno objavi povlačenje s čela oružanih snaga. Jiangovom ostavkom završava prva uredna predaja vlasti u povijesti NR Kine.

NAIROBI - Završetak Međunarodne konferencije o seksualnom sakaćenju žena koja okuplja 450 sudionika, među njima i afričke ministre.

LOS ANGELES - Održat će se 56. dodjela Emmyja, najvažnije američke televizijske nagrade.

PARIZ - Hina će emitirati tekst svojeg dopiniska Frana Cetinića naslovljen "Francuska, socijalisti podijeljeni oko europskog ustava" o sve brojnijim euroskepticima koji su najavili da će glasovati "ne" na referendumu o europskom ustavu koji se treba održati u drugoj polovici iduće godine. 80 redaka

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Damir Margetić

Prije podne: Sonja Djerasimović

Poslije podne: Maša Taušan

Večer: Darko Vlahović

Tel: 00 385 1 4808 645

Fax: 00 385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙