FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: OVACIJE "FILUMENI MARTURANO" NA BITEFU

ZAGREB, 22. rujna 2004. (Hina) - Beogradska publika gromoglasnim jevišeminutnim pljeskom pozdravila glumce predstave riječkog HNK Ivanapl. Zajca "Filumena Marturano" koja gostuje na ovogodišnjem BITEF-u,piše beogradska "Politika".
ZAGREB, 22. rujna 2004. (Hina) - Beogradska publika gromoglasnim je višeminutnim pljeskom pozdravila glumce predstave riječkog HNK Ivana pl. Zajca "Filumena Marturano" koja gostuje na ovogodišnjem BITEF-u, piše beogradska "Politika".

"Strasti su, poput bujice, jurnule žilama kazališnih ljubitelja koji su bez daha do zadnje scene ispratili najnovije kazališno ostvarenje Jagoša Markovića", bilježi beogradski list.

Ksenija Prohaska, Alen Liverić, Edita Karađole i drugi članovi ansambla riječkog HNK "hrabro, dostojanstveno, mediteranski užurbano" tumače svoje uloge u predstavi o ljubavi i mržnji, punoj životnih ožiljaka, tjeskobe, bola i patnje, ali i radosnog, raspjevanog, optimističnog nagona rađanju i očuvanju života, ističe "Politika".

Ravnateljica riječkog HNK Mani Gotovac povjerila je "ošamućenim bitefovcima" da se današnje kazalište treba vratiti osjećajima, uzdasima, strastima jer su se gledatelji, ali i stvaraoci, umorili od lažnog i hladnog intelektualizma i političkog kazališta, navodi list.

Gotovac kaže da će predstojeća sezona u riječkom HNK nositi naziv "Komadi i strasti" te da će njezin koncept biti sličan BITEF-ovom, prenosi list. "Smatram da se moramo više baviti jedni drugima i pokušati prepoznati čovjeka i ljudsku dušu. Emotivna inteligencija je poticaj za mišljenje", prenosi list riječi ravnateljice riječkog HNK.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙