FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izvedena gruzijska predstava "Bitka za Staljingrad"

ZAGREB, 19. rujna 2004. (Hina) - Lutkarska predstava "Bitka zaStaljingrad" svjetski poznatog gruzijskog redatelja Reze Gabriadzeaizvedena je večeras u novootvorenoj dvorani Međunarodnog centra zausluge u kulturi u novozagrebačkom naselju Travnom.
ZAGREB, 19. rujna 2004. (Hina) - Lutkarska predstava "Bitka za Staljingrad" svjetski poznatog gruzijskog redatelja Reze Gabriadzea izvedena je večeras u novootvorenoj dvorani Međunarodnog centra za usluge u kulturi u novozagrebačkom naselju Travnom.

Predstava, izvedena u brojnim svjetskim gradovima, središnji je događaj 2. festivala svjetskog kazališta koji je u četvrtak počeo u Zagrebu.

"Bitka za Staljingrad" nosi snažnu humanu poruku, koja nadizali estetske vrijednosti kazališta, rekao je umjetnički ravnatelj Festivala Ivica Buljan na današnjoj konferenciji za novinare u povodu predstave.

U predstavi glavne uloge imaju dva konja, Aljoša i Nataša, čiji su karakteri iznimno uvjerljivi te se doimaju gotovo ljudskim bićima.

Gruzijski pisac i redatelj Rezo Gabriadze, inspiriran povijesnim dokumentima o toj velikoj bitki u II. Svjetskom ratu, na ideju za predstavu došao je pronašavši podatak da je tom prilikom stradalo i oko 10 tisuća konja.

Bitka za Staljingrad proglašena je potresnim umjetničkim djelom, poetsko-vizualnom meditacijom o ljubavi i ratu, kaže se u programskoj knjižici Festivala.

Briljantna antiratna priča, koja uz dirljive prizore pojačane snažnim zvučnim i svjetlosnim efektima oživljava rat i stradanje, završila je uz dugotrajni burni pljesak publike.

Predstava će u sklopu Festivala biti izvođena 20., 21., 22. i 23. rujna u Međunarodnom centru za usluge u kulturi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙