FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TAKSI PROŠAO 4,6 MILIJUNA KILOMETARA I ZAVRŠIO U MUZEJU

STUTTGART, 20. rujna 2004. (Hina/dpa) - Automobil Mercedes 240 D iz1976. godine završit će ovih dana u Mercedesovom muzeju u Stuttgartunakon što je njegov vlasnik, grčki taksist Gregorios Sahinides, njimeprošao rekordnih 4,6 milijuna kilometara.
STUTTGART, 20. rujna 2004. (Hina/dpa) - Automobil Mercedes 240 D iz 1976. godine završit će ovih dana u Mercedesovom muzeju u Stuttgartu nakon što je njegov vlasnik, grčki taksist Gregorios Sahinides, njime prošao rekordnih 4,6 milijuna kilometara.

Sahinides je "sakupio" toliko kilometara vožnjom po Solunu, ali i ostvario stotine putovanja do Beograda vozeći medicinske potrepštine tijekom rata na prostoru bivše Jugoslavije.

Bio je toliko zadovoljan svojim automobilom da je šefu Daimler Chryslera Juergenu Hubbertu pisao i osobno mu zahvalio na tako kvalitetnom vozilu. Kao rezultat toga, voditelji Mercedesovog muzeja posjetili su Sahinidesa, a on im je pristao dati svoj automobil.

DaimlerChrysler tvrdi da je to do sada najveća kilometraža jednog njihovog automobila.

Kada je Sahinides 1981. godine kupio taj automobil već je bio prešao 500.000 kilometara. Otada mu je tri puta promijenio motor i dogurao do 4,6 milijuna kilometara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙