FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jakovčić počeo rušenje svog bespravno sagrađenog vinskog podruma

SVETI JURAJ, 20. rujna 2004. (Hina) - Istarski župan i predsjednikIstarskog demokratskog sabora (IDS) Ivan Jakovčić počeo je danaspopodne s rušenjem objekata koje je u Sv. Jurju bespravno sagradio.
SVETI JURAJ, 20. rujna 2004. (Hina) - Istarski župan i predsjednik Istarskog demokratskog sabora (IDS) Ivan Jakovčić počeo je danas popodne s rušenjem objekata koje je u Sv. Jurju bespravno sagradio.

Ruši vinski podrum, septičku jamu i vodospremnik u selu Sveti Juraj, koje je od općine Grožnjan kupio 1996. godine.

Prema rješenju građevinske inspekcije, rušenje bagerom Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša zakazano je za sutra u 9 sati, no Jakovčić je to odlučio učiniti sam.

Obrativši se nazočnim predstavnicima brojnih medija, koji su došli zabilježiti početak rušenja u 17 sati, Jakovčić je rekao da pravnu državu treba poštivati i da u potpunosti shvaća potrebu da njegove nekretnine, za koje nije na vrijeme uspio ishodovati potrebne dozvole, budu prve na listi rušenja bespravno sagrađenih objekata u Istri.

Na pitanje novinara hoće li nakon svega podnijeti ostavku na mjesto župana, Jakovčić je odgovorio da neće.

Rekao je da će rušenje vjerojatno završiti za tjedan dana, te da je u te objekte uložio između 50 i 70 tisuća eura.

Jakovčić je još kazao da svojim političkim protivnicima poručuje kako su razni lobiji u Istri njega pokušavali politički uništiti, ali u tome nisu uspjeli, kao što ga neće uspjeti ni ekonomski uništiti. Dodao je i da će on ipak u cijelosti obnoviti selo Sveti Juraj u koje će, kako je rekao, prije ili kasnije doći živjeti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙