FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OI JUDO: IRANCU KOJI SE ODBIO BORITI SA IZRAELCEM 125.000 USD

TEHERAN, 7. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Iranski judoka koji se naOlimpijskim igrama u Ateni odbio boriti sa izraelskim predstavnikomdobio je od iranske vlade 125,000 USD kao nagradu za"principijelnost".
TEHERAN, 7. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Iranski judoka koji se na Olimpijskim igrama u Ateni odbio boriti sa izraelskim predstavnikom dobio je od iranske vlade 125,000 USD kao nagradu za "principijelnost".

Svjetski prvak Arash Miresmaeili bio je prvi favorit za zlatno olimpijsko odličje, no ždrijeb mu je u 1. kolu dodijelio izraelskog judoku Ehuda Vaksa.

Miresmaeili je primio istu novčanu nagradu kao i olimpijski pobjednik u dizanju utega Hossein Rezazadeh, a prilikom uručivanja je naglašeno da je "dosljedno provodio iransku politiku spram Izraela kojeg Iran ne priznaje kao državu".

Iranski izvori ne navode važnu činjenicu da je Miresmaeili na dan borbe bio teži od 66 kilograma, te mu i tako ne bi bilo dopušteno sudjelovanje. Stoga ni MOO ni Međunarodni judo savez nisu Iranca kaznili barem suspenzijom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙