FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAMOUBILAČKI NAPAD NA SJEDIŠTE GARDE U KIRKUKU: 23 MRTVA

KIRKUK/MOSUL, 18. rujna 2004. (Hina) - U samoubilačkom napaduautomobilom bombom ispred regionalnog sjedišta Iračke nacionalne gardeu gradu Kirkuku na sjeveru zemlje u subotu su poginule 23 osobe,uglavnom muškarci koji su čekali u redu kako bi se pridružili iračkimsnagama reda, doznaje se iz policijskih i bolničkih izvora.
KIRKUK/MOSUL, 18. rujna 2004. (Hina) - U samoubilačkom napadu automobilom bombom ispred regionalnog sjedišta Iračke nacionalne garde u gradu Kirkuku na sjeveru zemlje u subotu su poginule 23 osobe, uglavnom muškarci koji su čekali u redu kako bi se pridružili iračkim snagama reda, doznaje se iz policijskih i bolničkih izvora.

U napadu su ranjene još najmanje 53 osobe, od kojih su neke u kritičnom stanju, rekli su liječnici u bolnici u Kirkuku. Policija je priopćila da je bombaš samoubojica detonirao automobil bombu ispred stražnjeg ulaza u zapovjedništvo Garde, koje se nalazi u rezidencijalnom dijelu grada.

Istodobno su u Mosulu na sjeveru Iraka poginula petorica tjelohranitelja jednog naftnog dužnosnika, a trojica su ranjena. Napad na Mohammeda Ahmeda Zebarija, koji nadgleda naftnu proizvodnju u mosulskom području, izvršile su iz zasjede za sada nepoznate osobe, pojasnio je zapovjednik policije Saleh Hassan.

Jedan od ranjenih u tom napadu je u kritičnom stanju.

Za napade se sumnjiče pobunjenici koji pokušavaju destabilizirati novu iračku vlast koja je uspostavljena pod okriljem američkih okupacijskih snaga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙