FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Urušio se dio palače u Galižani

GALIŽANA/PULA, 16. rujna 2004. (Hina) - Istarska Policijska upravaizvijestila je kako se u noći sa srijede na četvrtak, oko 1,20 sati,urušio sjeverozapadni dio palače "Giocondo", smještene 50-tak metaraod glavnog trga u mjestu Galižani, nedaleko od Pule.
GALIŽANA/PULA, 16. rujna 2004. (Hina) - Istarska Policijska uprava izvijestila je kako se u noći sa srijede na četvrtak, oko 1,20 sati, urušio sjeverozapadni dio palače "Giocondo", smještene 50-tak metara od glavnog trga u mjestu Galižani, nedaleko od Pule.

U toj zgradi iz 17. stoljeća, koja je i zaštićeni spomenik kulture i jedan od simbola Galižane, živjele su tri obitelji s ukupno desetak članova, no nitko nije stradao, jer su u trenutku urušenja svi bili u drugom dijelu zgrade.

Stanovnici Galižane u izjavi za novinare istaknuli su da se urušavanje zgrade čulo poput potresa, a kameni blokovi oštetili su i zidove spremišta susjedne zgrade.

Mjesto nesreće danas je obišao i vodnjanski gradonačelnik Klaudio Vitasović. On je istaknuo kako su stanari urušene zgrade sada smješteni kod svojih poznanika, te najavio da će im grad Vodnjan financirati podstanarstvo za iduća dva do tri mjeseca, odnosno dok se ne pronađe dugoročno rješenje za njih.

Uzrok urušenja dijela galižanske palače istražuje se, a šteta još nije utvrđena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙