FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POČEO FESTIVAL NOVE UMJETNOSTI U RIJECI

RIJEKA, 16. rujna 2004.(Hina) - Performansom "Organizam živeumjetnosti" Andreja Zbašnika iz Poreča danas je u Rijeci počeoFestival nove umjetnosti (FONA) u organizaciji riječkogaMultimedijalnog centra.
RIJEKA, 16. rujna 2004.(Hina) - Performansom "Organizam žive umjetnosti" Andreja Zbašnika iz Poreča danas je u Rijeci počeo Festival nove umjetnosti (FONA) u organizaciji riječkoga Multimedijalnog centra.

Zbašnik kaže kako je performansom - instalacijom pred Muzejom moderne i suvremene umjetnosti želio upozoriti na približavanje suvremene umjetnosti običnu čovjeku. Umjetnik se pojavio kao dio instalacije sastavljene od sanduka jabuka i umjetničkih kataloga povezanih vrpcom na kojoj piše "Umjetnička praksa danas i sutra".

Danas će se instalacijom na trima gradskim prostorima predstaviti Petar Grimani, a navečer će Vanja Pagar izvesti performans "Anđelko ili ručak u parku" u kojem se u ulozi atipična vodiča kroz grad skupini građana pojavljuje poznati riječki beskućnik.

Festival FONA trajat će do 1. listopada. Na riječkim ulicama i trgovima bit će prikazane 23 instalacije i perfomansa umjetnika iz Hrvatske, Njemačke, Austrije i Srbije i Crne Gore, od kojih čak 12 iz Splita.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙