FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

URAGAN "IVAN" USMRTIO 20 OSOBA NA GRENADI

MIAMI, 9. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Uragan "Ivan" usmrtio jenajmanje 20 osoba prohujavši preko otoka Grenada, nakon čega je krenuona zapad prema Karibima, potvrdili su u srijedu dužnosnici.
MIAMI, 9. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Uragan "Ivan" usmrtio je najmanje 20 osoba prohujavši preko otoka Grenada, nakon čega je krenuo na zapad prema Karibima, potvrdili su u srijedu dužnosnici.

"Ivan", opasni uragan četvrte kategorije na ljestvici od pet stupnjeva olujnog intenziteta, u utorak se obrušio na Grenadu, vulkanski otok s 90 tisuća stanovnika u južnim Karibima i izazvao veliku štetu.

"Naši diplomati izvještavaju da je potvrđeno 20 smrtnih slučajeva", izjavio je dužnosnik američkog State Departmenta u Washingtonu, koji je želio ostati neimenovan.

Zračna luka u toj bivšoj britanskoj koloniji je zatvorena, a vlasti je pokušavaju otvoriti za hitne slučajeve, dodao je dužnosnik.

Videosnimka snimljena iz britanskog vojnog helikoptera nakon uraganskog udara pokazuje srušene zgrade, krovove otrgnute s kuća i veliku poplavu. Glavni grad St. George's je opustošen, otočni centar za krizna stanja je uništen, a oštećena je i glavna bolnica, javljaju agencije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙