FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

hebrang: o završetku dogradnje kbc-a morat će odlučiti vlada i sabor

ZAGREB, 16. rujna 2004. (Hina) - Ministar zdravstva Andrija Hebrangizjavio je danas da 73 milijuna eura, koliko iznosi zajam za dogradnjui preuređenje KBC-a Zagreb, neće biti dovoljno za završetak radova, paće od daljnjoj sudbini toga projekta morati odlučiti Vlada i Hrvatskisabor.
ZAGREB, 16. rujna 2004. (Hina) - Ministar zdravstva Andrija Hebrang izjavio je danas da 73 milijuna eura, koliko iznosi zajam za dogradnju i preuređenje KBC-a Zagreb, neće biti dovoljno za završetak radova, pa će od daljnjoj sudbini toga projekta morati odlučiti Vlada i Hrvatski sabor.

Hebrang je rekao novinarima da su financijske analize pokazale kako za cjelokupni projekt treba osigurati još oko 70 milijuna eura, što je nemoguće namaknuti iz sredstava za zdravstvo.

KBC Zagreb u ovoj godini treba platiti 12 milijuna kuna naknada za kredit, a u idućoj godini na naplatu stiže rata u iznosu od 70 milijuna kuna.

"Već na samom početku bilo je vidljivo da je projekt rađen bez konačne financijske konstrukcije. Bojim se da će 'projekt Rebro' biti novi Obrovac, pa ga ja već zovem Rebrovac", kazao je Hebrang.

Dodao je kako bi volio da se projekt završi ali zasad ne vidi odakle namaknuti novac za to.

Upitan je li razgovarao o problemu financiranja s bivšom Upravom KBC-a, Hebrang je istaknuo da je zbog projekta već ranije osudio bivše vodstvo bolnice zbog čega je oštro kritiziran u javnosti.

U sklopu KBC-a Zagreb na lokaciji Rebro u tijeku je nadogradnja glavne zgrade ili tzv. istočnog češlja, izgradnja zgrade centralnog hitnog prijema, zgrade gdje bi bio operacijski blok s 36 dvorana, te hotela i podzemne garaže. U sklopu novog organizacijskog projekta bolnice također se trebaju preurediti stari prostori.

Radove na Rebru otvorio je lani bivši premijer Ivica Račan, čija je Vlada dala jamstvo za zajam podignut kod Privredne, Zagrebačke i Splitske banke na 15 godina.

Bivši ravnatelj Josip Paladino izjavio je tada da će 73 milijuna eura biti u cijelosti vraćeno iz dodatnih prihoda koje je KBC planirao ostvariti od dopunskog i privatnog zdravstvenog osiguranja.

Izgradnja "novog Rebra" trebala bi biti završena za Uskrs slijedeće godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙