FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŠEKS PRIMIO SLOVAČKOG PREMIJERA

ZAGREB, 15. rujna 2004. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora VladimirŠeks primio je u srijedu slovačkog premijera Mikulaša Dzurindu usklopu njegova službenog posjeta Hrvatskoj, priopćila je saborskaSlužba za odnose s javnošću.
ZAGREB, 15. rujna 2004. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks primio je u srijedu slovačkog premijera Mikulaša Dzurindu u sklopu njegova službenog posjeta Hrvatskoj, priopćila je saborska Služba za odnose s javnošću.

Šeks je čestitao Slovačkoj na članstvu u Europskoj uniji i NATO-u istaknuvši kako Hrvatska izuzetno cijeni pomoć koju joj Slovačka savjetom i prijenosom iskustava pruža u ispunjenju istovjetnih prioritetnih vanjskopolitičkih ciljeva, priopćeno je.

Slovački premijer Dzurinda izrazio je spremnost da Hrvatskoj pomogne kako bi što prije ostvarila članstvo u EU i NATO-u.

U tom je pogledu, istaknuo je, posebice važno izbjeći greške prilikom donošenja zakona, osobito kada u kratkom roku treba prilagoditi i usvojiti njihov veliki broj, priopćeno je iz Sabora.

Izrazivši obostrano zadovoljstvo položajem slovačke manjine u Hrvatskoj te hrvatske u Slovačkoj, Šeks i Dzurinda istaknuli su važnost manjina kao mosta koji povezuje države, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙