FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SANADER: ZAŠTITIT ĆEMO HRVATSKO ZEMLJIŠTE OD RASPRODAJE

ZAGREB,15. rujna(Hina) - Vlada i njen pregovarački tim u pregovorima sEU učinit će sve da se hrvatsko zemljište zaštiti od rasprodaje, rekaoje danas u Hrvatskom saboru premijer Ivo Sanader.
ZAGREB,15. rujna(Hina) - Vlada i njen pregovarački tim u pregovorima s EU učinit će sve da se hrvatsko zemljište zaštiti od rasprodaje, rekao je danas u Hrvatskom saboru premijer Ivo Sanader.

Na nama je da nađemo odgovarajuće moduse i spriječimo rasporadaju, to je jedan od prioriteta, kazao je premijer u 'aktualnom' prijepodnevu, odgovarajući HSP-ovcu Miroslavu Rožiću.

Po Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju i važećim zakonima stranac, napomenuo je, može kupovati nekretnine u Hrvatskoj na bazi reciprociteta.

Krajem listopada, zakonski prijedlog o osnivanju fonda za umirovljenike naći će se pred Hrvatskim saborom, najavio je potpredsjednik Vlade Andrija Hebrang, napominjući da je taj fond u nastajanju.

Naveo je da su za taj fond ostavljene dionice tvrtki koje imaju vrijednost, razbijajući time sumnje IDS-ovca Damira Kajina da će umirovljenicima ostati bezvrijedne dionice.

Podsjećanje da su mirovine nedavno povećane za četiri posto ministar financija Ivan Šuker odbacio je tvrdnje Davorka Vidovića (SDP) da se novim aranžmanom s MMF-om umirovljenicima šalje poruka da neće biti ništa od povećanja mirovina.

Šuker je odbacio Vidovićeve prozivke da je novim aranžmanom Vlada svjesno odabrala politiku pada standarda, te mu spočitnuo da je Račanova Vlada, u kojoj je bio ministar, u samo dvije godine Hrvatsku zadužila da dvije milijarde dolare.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙