FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

USKLAĐIVANJE MIROVINA PO INDEKSU RASTA PLAĆA

ZAGREB, 31. kolovoza 2004. (Hina)- Predstavnici Vlade i predstavniciHrvatske stranke umirovljenika (HSU) i umirovljeničkih udruga zaključili su na današnjem sastanku da će se usklađivanje mirovina,od 1. srpnja 2004. do 31. prosinca 2004., provoditi po indeksu rastaplaća, ističe se u zajedničkim Zaključcima (sa sastanka), koje supotpisali premijer Ivo Sanader i predsjednik HSU-a Vladimir Jordan.
ZAGREB, 31. kolovoza 2004. (Hina)- Predstavnici Vlade i predstavnici Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) i umirovljeničkih udruga zaključili su na današnjem sastanku da će se usklađivanje mirovina, od 1. srpnja 2004. do 31. prosinca 2004., provoditi po indeksu rasta plaća, ističe se u zajedničkim Zaključcima (sa sastanka), koje su potpisali premijer Ivo Sanader i predsjednik HSU-a Vladimir Jordan.

Predsjednik HSU-a nakon sastanka izjavio je za Hinu da će "mirovine, na temelju toga redovitog godišnjeg usklađivanja, od 1. srpnja rasti četiri posto".

Naime, prema izmjenama Zakona o mirovinskom osiguranju, mirovine u Republici Hrvatskoj usklađuju se s porastom plaća u prethodnome polugodištu.

U Zaključcima se također navodi da će "zajedničko povjerenstvo predstavnika Vlade, HSU-a i umirovljeničkih udruga razmotriti postojeći Sporazum, potpisan 23. prosinca 2003., i uskladiti ga prema gospodarskim mogućnostima Republike Hrvatske, vodeći računa o Predpristupnom ekonomskom programu Vlade RH za ulazak u Europsku uniju".

"To usklađivanje Sporazuma će se realizirati u idućih šest mjeseci", navodi se u zajedničkim Zaključcima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙