FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: dosad najveća zapljena droge - 11,3 kg kokaina

SPLIT, 13. rujna 2004. (Hina) - Inspektori Odjela kriminaliteta drogaPU splitsko-dalmatinske uhitili su jučer poslijepodne u Dučama kodOmiša četvoricu makedonskih državljana albanskog podrijetla kod kojihje pronađeno 11,3 kilograma kokaina, vrijednog oko 5,5, milijuna kuna, što je dosad najveća zapljena droge na području te PU, izviješteno jena današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare.
SPLIT, 13. rujna 2004. (Hina) - Inspektori Odjela kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske uhitili su jučer poslijepodne u Dučama kod Omiša četvoricu makedonskih državljana albanskog podrijetla kod kojih je pronađeno 11,3 kilograma kokaina, vrijednog oko 5,5, milijuna kuna, što je dosad najveća zapljena droge na području te PU, izviješteno je na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare.

Načelnik Odjela kriminaliteta droga Josip Buljan naglasio je kako je akcijom provedenom u suradnji s Interpolom prekinut međunarodni krijumčarski lanac.

Kokain je pronađen u "mercedesu" skopskih registracija, kojim se koristila skupina krijumčara, i to u, posebno za te svrhe, prepravljenom spremniku goriva, zapakiran u deset paketa.

Četvorica makedonskih državljana bila su pod prismotrom policije već duže vrijeme, a riječ je o J. E. (44), A. E. (18), Š. Š. (43), svi iz Skopja, te o J. K. (37) iz Kumanova.

Prema dosadašnjim rezultatima istrage, zaplijenjeni kokain u Hrvatsku je stigao s područja Crne Gore, no, kako je rekao Buljan, niti je ta zemlja bila polazna točka krijumčarskog puta, niti je droga bila namijenjena hrvatskom narkotržištu.

Istraga, kojom je obuhvaćen i jedan Zagrepčanin, za kojega se sumnja da je bio veza za pronalaženje puta do neke treće zemlje, nastavlja se u suradnji s Interpolom.

Četvorica uhićenih krijumčara privedena su danas poslijepodne istražnom sucu Županijskog suda u Splitu, koji im je nakon saslušanja odredio 30-dnevni pritvor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙