FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BAYER PREDVODI RASTOM CIJENA EUROPSKIH DIONICA

LONDON, FRANKFURT, 13. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Dionice njemačkogBayera predvodile su današnjim rastom cijena na europskim burzama,uslijed najave njegova saveza s američkim farmaceutskim divomSchering-Ploughom.
LONDON, FRANKFURT, 13. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Dionice njemačkog Bayera predvodile su današnjim rastom cijena na europskim burzama, uslijed najave njegova saveza s američkim farmaceutskim divom Schering-Ploughom.

Londonski je Ftse indeks do podneva ojačao 0,34 posto, na 4.560 bodova. Frankfurtski DAX istodobno je porastao nešto snažnijih 1,14 posto, dosegavši 3.930 bodova.

Njemačka farmaceutska i kemijska grupacija Bayer objavila je da je ušla u strateški farmaceutski savez s američkim farmaceutskim divom Schering-Ploughom, što je ojačalo njezine dionice 3,9 posto, te prevodilo rastom cijena i ostalih dionica na tržištima. Ipak, cijene se kreću u vrlo uskom rasponu.

Ulagačima predstoji još jedan tjedan obojan gospodarskim nesigurnostima u kojemu se očekuje objava američkih podataka o industrijskoj proizvodnji, indeksa cijena na malo i podataka o prihodima u maloprodaji.

Raspon u kojem se kreću cijene dionica na europskim tržištima vrlo je uzak od početka godine, a najniže i najviše vrijednosti burzovnih indeksa udaljene su međusobno do 100 bodova.

Iz ulagačke banke Goldman Sachs istaknuli su da su razdoblja niskih povrata i niske oscilacije cijena mnogo uobičajeniji nego mnogi ulagači vjeruju. Oni se često pojavljuju u drugoj godini nakon završetka trenda pada cijena. Stoga "očekuju da cijene dionica ostanu i nadalje u vrlo uskom rasponu još najmanje šest do devet mjeseci, uz veće oscilacije no niže povrate".

Pomalo na tržištu sudionike zabrinjava i mogućnost monetarnog pooštravanja u eurozoni nakon što je čelnik Europske središnje banke (ECB) Otmar Issing kazao da Banka neće prezati od snažnog podizanja kamatnih stopa budu li više cijene nafte izazvale inflatorne pritiske.

Nikkei indeks Tokijske burze danas je ojačao 1,5 posto, na 11.253 boda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙