FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

REKORDNA RAZINA VIN INDEKSA

VARAŽDIN/ZAGREB, 9. rujna 2004. (Hina) - Vrijednost indeksa VINVaraždinske burze na kraju jučerašnjeg trgovinskog dana iznosila je1.002,12 bodova, što je njegova najviša vrijednost otkako se VInizračunava kao indeks tržišne kapitalizacije, odnosno od 1993. godine,izvijestili su danas s Varaždinske burze.
VARAŽDIN/ZAGREB, 9. rujna 2004. (Hina) - Vrijednost indeksa VIN Varaždinske burze na kraju jučerašnjeg trgovinskog dana iznosila je 1.002,12 bodova, što je njegova najviša vrijednost otkako se VIn izračunava kao indeks tržišne kapitalizacije, odnosno od 1993. godine, izvijestili su danas s Varaždinske burze.

Na Varažinskoj burzi ističu kako je u usporedbi s indeksima regije VIN indeks najbrže rastući indeks u ovoj godini. Od početka godine do danas vrijednost VIN indeksa, naime, narasla je za više od 62 posto. Osobito uočljiv rast, dodaju, ostvaren je u lipnju, srpnju i kolovozu, i to po stopi od oko 10 posto, a rast se nastavlja i u rujnu.

Najsnažniji pokretač takvog trenda, kažu na Varaždinskoj burzi, su rastuće cijene dionica holdinga (bivših privatizacijsko-investicijskih fondova) te Ericssona Nikole Tesle.

Cijene dionica holdinga snažno su porasle prilikom objave javne ponude za preuzimanje Dom Holdinga od strane SN holdinga i društva Epima, kao i nakon vijesti o izvanrednom prihodu SN Holdinga koji je ostvario na račun Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP), od kojeg taj bivši PIF iz vremena kuponske privatizacije potražuje značajna sredstva.

Tako je cijena dionice SN Holdinga od početak godine povećana za 150,34 posto, Dom Holdinga za 109,98 posto, Validusa za 44,48 posto, Proficija za 40,98 posto, Lucidusa 42,58 posto, a ZIF-a Slavonskog za 25,32 posto.

Cijena dionice Ericsona Nikole Tesle, pak, uzlazni je trend započela u posljednjem kvartalu prošle godine, a danas je gotovo dvostruko veća u odnosu na kraj 2003. godine.

Na Varaždinskoj burzi zaključuju kako to znači da povjerenje u domaće vrijednosne papire raste te da uz cijene dionica raste i njihova likvidnost te tržište postaje još efikasnije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙