FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OI GIMNASTIKA: FIG PRIZNAO DA JE KOREJANAC ZAKINUT, ALI ZLATO OSTAJE AMERIKANCU

ATENA, 21. kolovoza (Hina/dpa) - Međunarodni gimnastički savez (FIG)nakon istrage je priznao kako su suci tijekom olimpijskog višeboja uAteni u srijedu zakinuli korejskog vježbača Yang Tae Younga za jednudesetinku, ali bez obzira na očiglednu pogrešku sudaca Yang neće bitiproglašen olimpijskim pobjednikom, već će zlatna medalja ostati uvlasništvu Amerikanca Paula Hamma.
ATENA, 21. kolovoza (Hina/dpa) - Međunarodni gimnastički savez (FIG) nakon istrage je priznao kako su suci tijekom olimpijskog višeboja u Ateni u srijedu zakinuli korejskog vježbača Yang Tae Younga za jednu desetinku, ali bez obzira na očiglednu pogrešku sudaca Yang neće biti proglašen olimpijskim pobjednikom, već će zlatna medalja ostati u vlasništvu Amerikanca Paula Hamma.

Yang je, naime, s 57.774 boda osvojio brončanu medalju, iza Hamma sa 57.823 i sunarodnjaka Kim Dae Euna sa 57.811. Kada bi mu se dodalo oduzetih 0.1 bodova, Yang bi skočio na prvo mjesto sa 57.874 bodova.

Pogrešku su napravili suci na ručama koji su pogreškom kao početnu ocjenu za Yangovu vježbu uzeli 9.9 umjesto 10.

"Prema pravilima FIG-a ne postoji mogućnost pritužbi na sudačke ocjene. One bi trebale biti prihvaćene kao konačne i nepromjenjive. Također, FIG izražava žaljenje zbog nastale situacije", stoji u izjavi FIG-a.

Iako se Korejancu neće dodijeliti zaslužena zlatna medalja, troje sudaca koji su bili postavljeni na ručama je suspendirano, te je protiv njih pokrenuta istraga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙