FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POREČ: NAJAVLJEN PROJEKT "DAN ZATVORENIH VINSKIH PODRUMA"

POREČ: NAJAVLJEN PROJEKT "DAN ZATVORENIH VINSKIH PODRUMA"POREČ,9. rujna(Hina) - Čelnici Turističke zajednice Istarske županijete Udruge vinara i vinogradara "Vinistra" na današnjoj su konferencijiza novinare u Poreču najavili zajednički projekt pod nazivom "Danzatvorenih vinskih podruma u Istri" kao prosvjed protiv odredbe novogZakona o sigurnosti prometa na cestama o nula promila alkohola ukrvi.
POREČ,9. rujna(Hina) - Čelnici Turističke zajednice Istarske županije te Udruge vinara i vinogradara "Vinistra" na današnjoj su konferenciji za novinare u Poreču najavili zajednički projekt pod nazivom "Dan zatvorenih vinskih podruma u Istri" kao prosvjed protiv odredbe novog Zakona o sigurnosti prometa na cestama o nula promila alkohola u krvi.

Predsjednik istarske udruge vinara i vinogradara Ivica Matošević ocijenio je kako je odredba o 0,00 promila promašena te istaknuo kako će Istra u znak protesta simbolički zatvoriti vrata vinskih podruma u subotu, 11. rujna. Na taj "Dan bez vina" posjetitelji vinskih podruma u Istri umjesto čaše vina za degustaciju dobit će čašu vode.

"Ova toliko spominjana odredba novog zakona je udar na gospodarstvo Istre i potrebno ju je što prije promijeniti kako bi se spriječile daljnje štete", kazao je predsjednik županijske gospodarske komore Šime Vidulin. Napomenuo je kako su svi napori učinjeni tijekom godina za nove nasade koje Istarska županija pomno provodi zapravo uzaludni jer se uz ovakve uvjete, kako je rekao, "vinari neće odlučiti na podizanje novih nasada".

Direktor Turističke zajednice Istarske županije Branko Curić rekao je da su istarski gosti uglavnom automobilski gosti na koje se izravno odnosi ova prometna odredba.

Sudionici današnje konferencije za novinare pozvali su i saborske zastupnike da na jedan dan zatvore kafić u Saboru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙