FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U PRIMORSKO-GORANSKOJ ŽUPANIJI 16.128 NEZAPOSLENIH

ZAGREB, 9. rujna 2004. (Hina) - Krajem kolovoza na području riječkePodručne službe Hrvatskog zavoda za zapošljavanje bilo je evidentirano16.128 nezaposlenih osoba, što je smanjenje nezaposlenih za 1,6 postou odnosu na isti mjesec lani.
ZAGREB, 9. rujna 2004. (Hina) - Krajem kolovoza na području riječke Područne službe Hrvatskog zavoda za zapošljavanje bilo je evidentirano 16.128 nezaposlenih osoba, što je smanjenje nezaposlenih za 1,6 posto u odnosu na isti mjesec lani.

U kolovozu je zabilježeno povećanje udjela nezaposlenih žena, sa 62,9 posto na 63,6 posto. Od ukupnog broja nezaposlenih, njih 82,5 posto, imalo je prethodno radno iskustvo prije prijavljivanja na Zavod i to najviše njih (22,9 posto) u trgovini na veliko i malo, prije svega u trgovini na malo.

Iz evidencije Zavoda brisano je tijekom kolovoza 1.030 osoba, od kojih je samo 365 zaposleno prema ugovoru o radu, dok su svi ostali brisani iz drugih razloga, kao što su neredovito javljanje, nepridržavanje zakonskih odredaba, odsluženje vojnog roka i slično. Od osoba zaposlenih u kolovozu, 62,5 posto zaposlilo se na određeno vrijeme, a 20 posto na sezonskim poslovima.

Područnoj službi u Rijeci tijekom kolovoza prijavljena su 693 slobodna radna mjesta ili 32 posto više nego u lanjskom kolovozu. Najviše slobodnih radnih mjesta prijavljeno je u djelatnosti obrazovanja (43 posto) a slijede prerađivačka industrija te poslovanje nekretninama, iznajmljivanje i poslovne usluge te trgovina na veliko i malo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙