FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gospić: Poglavarstvo jednoglasno zatražilo da se promijeni naziv Ulice Mile Budaka

GOSPIĆ, , 7. rujna 2004. (Hina) - Poglavarstvo grada Gospićajednoglasno je na današnjoj sjednici prihvatilo inicijativu i uputiloje Gradskom vijeću da se promijeni naziv Ulice dr. Mile Budaka.
GOSPIĆ, , 7. rujna 2004. (Hina) - Poglavarstvo grada Gospića jednoglasno je na današnjoj sjednici prihvatilo inicijativu i uputilo je Gradskom vijeću da se promijeni naziv Ulice dr. Mile Budaka.

Nije dobro da se ulogom dr. Budaka u hrvatskoj povijesti i književnosti bave pojedinci, rečeno je. Istaknuto je da ni sam grad Gospić ne želi biti taocem jednoga vremena, nego želi stvoriti uvjete za brži sveukupni razvoj.

"Poglavarstvo Gospića među prvima je, poslije Zagreba, donijelo odluku o podizanju europske zastave u središtu grada, a i među prvima je pokrenulo inicijativu za promjenu naziva Ulice dr. Mile Budaka", rekao je gradonačelnik Gospića Milan Kolić.

Gospić i njegovo vodstvo ne žele biti opterećeni prošlim zbivanjima na ovim prostorima, nego žele na jasnim programima potaknuti razvoj, zapošljavanje i ulazak u Europsku uniju, rekao je Kolić. Dodao je kako se žele očistiti od svih eventualnih dvojbi oko političkih rasprava koje se odnose na totalitarne sustave te da to prepuštaju Vladi, Ministarstvu pravosuđa i Hrvatskom saboru, s uvjerenjem da će donijeti pozitivne zakone koji će se provoditi.

Ulica dr. Mile Budaka u Gospiću dobila je naziv 1991., u vrijeme dok je tadašnjom općinom upravljao vladin povjerenik.

Na sjednici je rečeno da današnja incijativa o promjeni naziva Ulice dr. Mile Budaka nije politička odluka, da se njome u prvom redu izražava želja da Gospić ne bude medijska tema u negativnom smislu, već grad koji će razvojnim programima osigurati zapošljavanje, dolazak i opstanak mladih na tom području.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙