FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZAGREB: ZET-u 10,6 milijuna kuna gradske potpore

ZAGREB, 25. kolovoza 2004. (Hina) - Zagrebačko gradsko Poglavarstvodanas je Zagrebačkom električnom tramvaju (ZET) dalo 10,6 milijunakuna za podmirenje dospjelih obveza po kreditima.
ZAGREB, 25. kolovoza 2004. (Hina) - Zagrebačko gradsko Poglavarstvo danas je Zagrebačkom električnom tramvaju (ZET) dalo 10,6 milijuna kuna za podmirenje dospjelih obveza po kreditima.

Poglavarstvo je prihvatilo i poslovna izvješća direktora 23 gradska trgovačka društva za prošlu godinu i uputilo ih Gradskoj skupštini na usvajanje.

U izvješću se između ostaloga navodi da su prvi puta tijekom 11 godina praćenja poslovanja sva gradska trgovačka društva poslovala pozitivno, ostvarivši zajedno više od 108 milijuna kuna dobiti nakon oporezivanja.

Jednoglasno je na današnjoj sjednici Poglavarstvo podržalo Sporazum o provođenju tehničkih reambulacija, obnovi i osnivanju zemljišnih knjiga za što će Grad Zagreb kroz tri proračunske godine osigurati novac.

Riječ je o Sporazumu koji su sklopili Ministarstvo pravosuđa, Državna geodetska uprava, Grad Zagreb, te općinski sudovi u Zagrebu i Sesvetama.

Zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić rekla je da je to tek početak u sređivanju zemljišnih knjiga u cijelom Zagrebu.

Temeljem tog Sporazuma tehnička reambulacija, obnova i osnivanje zemljišnih knjiga provest će se na području katastarskih općina Črnomerec, Rudeš, Maksimir, Remete, Peščenica i Žitnjak te Sesvete, Đurđekovec i Glavnica.

Reambulacija je postupak utvrđivanja granice između dviju prostornih jedinica, izmjene i dopune zemljovida.

Tehnička reambulacija za katastarske općine Črnomerec, Rudeš i Sesvete provest će se u 2005., u 2006. za katastarske općine Maksimir, Remete i Đurđekovec, a u 2007. za katastarske općine Peščenica, Žitnjak i Glavnica.

Poglavarstvo je dalo suglasnost za sklapanje Ugovora o financiranju i izgradnji parka na RŠC Jarun, u iznosu od 800.000 kuna.

Boćarskom klubu "Zrinjevac" i "ZRI-šport"-u na privremeno je korištenje od godinu dana dato zemljište u Trnju radi postavljanja montažno-demontažnog objekta ugostiteljske namjene.

Poglavarstvo je Gorana Peternela razriješilo dužnosti člana znanstveno-stručnog projektnog savjeta, te umjesto njega imenovalo Miru Jukića iz Gradskog ureda za izgradnju Grada.

Usvojilo je i zaključak o financijskoj potpori privatnim školama s pravom javnosti u ovoj godini.

Medicinsku rehabilitaciju u toplicama Poglavarstvo je odobrilo desetorici HRVI.

Poglavarstvo je prihvatilo i pokroviteljstvo nad humanitarnom akcijom "Budi mi prijatelj" namijenjenoj Centru za odgoj i obrazovanje iz Dubrave, jedinoj ustanovi u Hrvatskoj u kojoj djeca i mladež s tjelesnim invaliditetom mogu steći srednjoškolsko obrazovanje.

Iz sredstava tekuće pričuve, u iznosu od 980.000 kuna Grad Zagreb će financirati manifestaciju "Dani Moskve u Zagrebu", koja će se održati od 13. do 19. rujna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙