FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CHIRAC NAREDIO KRUŽENJE AVIONA KAKO BI SE POŠTENO NASPAVAO

PARIZ, 9. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Francuski predsjednik JacquesChirac, željan poštena noćnog sna, naredio je da njegov predsjedničkiAirbus leti 2000 kilometara u krug kako mu se preranim slijetanjem nebi remetilo snivanje.
PARIZ, 9. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Francuski predsjednik Jacques Chirac, željan poštena noćnog sna, naredio je da njegov predsjednički Airbus leti 2000 kilometara u krug kako mu se preranim slijetanjem ne bi remetilo snivanje.

Francuski list Le Canard Enchaine objavio je u posljednjem broju da je predsjednički zrakoplov prošloga tjedna točno u ponoć poletio prema ruskom Sočiju gdje se Chirac trebao sastati s Vladimirom Putinom.

Francuski predsjednik, međutim, nije želio stići u Rusiju u pola četiri ujutro, što bi se dogodilo u slučaju izravna leta. Zato je svojim pilotima naredio da lete na sjever prema britanskom otočiću Jerseyju, zatim na jug duž francuske atlantske obale, pa preko Pireneja nazad do Pariza. Nakon toga smjeli su okrenuti avion prema Rusiji.

List je ovaj itinerer saznao od neidentificiranog člana logističke ekipe koja se brine za predsjednička putovanja. Chiracov ured zasad nije komentirao događaj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙