FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CHIRAC POZVAO ISLAMSKE MILITANTE DA OSLOBODE DVOJICU FRANCUSKIH NOVINARA

PARIZ, 29. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Francuski predsjednikJacques Chirac pozvao je u nedjelju islamske militante da oslobode dvafrancuska novinara koje u oteli u Iraku i poslao ministra vanjskihposlova Michela Barniera u regiju kako bi pomogao u njihovuoslobađanju.
PARIZ, 29. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Francuski predsjednik Jacques Chirac pozvao je u nedjelju islamske militante da oslobode dva francuska novinara koje u oteli u Iraku i poslao ministra vanjskih poslova Michela Barniera u regiju kako bi pomogao u njihovu oslobađanju.

Arapska televizijska postaja al Jazeera izvijestila je u subotu da je Islamska vojska u Iraku otela novinare Georgesa Malbrunota i Christiana Chesnota i zatražila da Francuska povuče svoju zabranu nošenja muslimanskog pokrivala za glavu u državnim školama u roku od 48 sati.

"Danas je cijela zemalja ujedinjena jer je na kocki život dvojice Francuza", rekao je Chirac u kratkom televizijskom obraćanju naciji nakon dana grozničavih vladinih konzultacija u Parizu.

Predsjednik Francuske je pozvao na oslobađanje novinara i rekao da se "sve čini i da će sve biti napravljeno u idućim satima i danima kako bi se to postiglo".

Al Jazeera je prikazala dvije kratke videosnimke na kojima se vide dvojica novinara koji izjavljuju da su taoci skupine "Islamska vojska Iraka". Skupina zasad nije zaprijetila smrću dvojice talaca u slučaju neispunjenja njezinog zahtjeva.

Christian Chesnot, honorarni suradnik Radio France i Radio France Internationale (RFI) i Georges Malbrunot, posebni izvjestitelj dnevnika "Le Figaro" i regionalnog dnevnika "Ouest-France" te suradnik RTL-a, nestali su u Iraku 20. kolovoza

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙